Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024, 1:27
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Το σχέδιο για την Πάτρα του 2030 παρουσιάζει ο Πρωθυπουργός

Ξεκίνησε η διευρυμένη σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και πλήθος υπουργών, στην έδρα της Περιφέρειας στην Πάτρα, όπου θα γίνει η παρουσίαση του ολοκληρωμένου σχεδίου για την Πάτρα του 2030.

ΠΑΤΡΑ

Φαρμάκης: Η Πάτρα να ξαναγίνει η πύλη της Ελλάδας στην Δυση

Καλωσορίζοντας τον πρωθυπουργό ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμακης μίλησε για «νέα εποχή, όπου δεν πάνε μόνο οι τοπικοί φορείς στις κυβερνήσεις αλλά και οι κυβερνήσεις στους τοπικούς φορείς», ενώ εξέφρασε την «ικανοποίηση για όσα πετύχαμε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και αγωνία για το αύριο ώστε οι υπαρκτές δυνατότητες να γίνουν μέρισμα για την κοινωνία μας».

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση «να είστε συνεχώς στο πλευρό μας να συνεχίσετε την προσπάθεια ισορροπίας της χώρας και εμείς θα κάνουμε τον τόπο μας ισχυρό πρωταγωνιστή»

«Στον Πατραϊκο βλέπουμε σπουδαία ηλιοβασίλεμα αλλά με λίγη προσπάθεια μπορούμε να σηκώσουμε και τον ήλιο από τα δυτικά!» επεσήμανε.

Σκέρτσος: Η Ελλάδα πρέπει να γίνει οικονομία που παράγει και η Πάτρα μπορεί

Σχέδιο με  88 έργα, τα 63 με χρηματοδότηση, τα 25 με σχεδιασμό, παρουσίασε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος. Τα έργα αυτά αφορούν την διασύνδεση Πάτρας με υπόλοιπο κόσμο, τη σχέση Πάτρας με τη θάλασσα, αλλά και παρεμβάσεις για ενίσχυση υποδομών δημόσιας υγείας και δημόσιας παιδείας, παρεμβάσεις στην οικονομία και παρεμβάσεις ανάπλασης στο εσωτερικό της πόλης.

ΠΑΤΡΑ

pelop.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News