Πέμπτη 18 Απρίλιος 2024, 23:09
Auto-Moto

Το εσωτερικό της νέας Maserati GranTurismo

Περίπου τρεις μήνες μετά την επίσημη παρουσίαση της Maserati GranTurismo, η ιταλική εταιρεία αποκάλυψε και το πολυτελές εσωτερικό του νέου της μοντέλου, το οποίο θα να φιλοξενήσει στην καμπίνα του μέχρι τέσσερις επιβάτες σε διάταξη 2+2.

Ξεκινώντας από το ταμπλό της νέας GranTurismo, αυτό θυμίζει έντονα εκείνο της Grecale. O οδηγός αντικρίζει μπροστά του έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων διαγωνίου 12,2″ και στο κέντρο του βρίσκεται ένα ψηφιακό ρολόι, μια οθόνη 12,3″ για το infotainment και άλλη μια οθόνη 8,8″ για λειτουργίες όπως ο κλιματισμός, τα θερμαινόμενα καθίσματα κ.ά.. 

Maserati GranTurismo

Το τιμόνι είναι τριάκτινο και φιλοξενεί μεταξύ άλλων το μπουτόν εκκίνησης του κινητήρα και ένα περιστροφικό διακόπτη για την επιλογή του προφίλ οδήγησης. Στο προσκέφαλο τον καθισμάτων δεσπόζει η χαρακτηριστική Τρίαινα και μπροστά από τον συνοδηγό υπάρχει η επιγραφή GranTurismo και μια μικρή ιταλική σημαία. Όσο για το ηχοσύστημα, είναι της Sonus Faber με 19 ηχεία και ισχύ 1.195 Watt.

Τέλος, κάθε έκδοση του ιταλικού GT συνοδεύεται με διαφορετικό συνδυασμό χρωμάτων στην ταπετσαρία της καμπίνας. Θυμίζουμε ότι οι αγοραστές της νέας GranTurismo μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα στις εκδόσεις Modena, Trofeo και της ηλεκτρικής Folgore. 

Maserati GranTurismo

Στην περίπτωση της Modena, o V6 αποδίδει 496 PS και 600 Nm ροπής, επιταχύνοντας την από στάση στα 100 km/h σε 3,9″ με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 302 km/h.

Στην έκδοση Trofeo η ισχύς του V6 φτάνει τους 557 PS και τα 650 Nm ροπής, που περνάνε στους πίσω τροχούς μέσω ενός ηλεκτρονικού μπλοκέ διαφορικού. Το σπριντ για τα 100 km/h από στάση ολοκληρώνεται σε 3,2″ και η τελική αγγίζει τα 320 km/h.

Maserati GranTurismo

Για όσους τα 557 άλογα δεν ακούγονται αρκετά, υπάρχει και η επιλογή της αμιγώς ηλεκτρικής Folgore, της πιο ισχυρής Maserati παραγωγής, με συνδυαστική ισχύ 761 PS και 1.350 Nm ροπής από τρία ηλεκτρικά μοτέρ. Τα τελευταία, αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας 92,5 kWh που προσφέρει στην Folgore αυτονομία 450 km.

Η ηλεκτρική GranTurismo εκτοξεύεται από στάση στα 100 km/h σε μόλις 2,7″, φτάνοντας τα 200 km/h σε μόλις 8,8″ και επιταχύνοντας μέχρι την τελική των 320 km/h.

 


πηγή: drive.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News