Τρίτη 23 Απρίλιος 2024, 19:21
Μουσική

Το «Coachella» προσφέρει εισιτήρια δια βίου πρόσβασης στο φεστιβάλ μέσω NFT

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του που το «Coachella» προσφέρει εισιτήρια δια βίου πρόσβασης.

Το «Coachella» μπαίνει στον κόσμο των NFΤs.

Το διάσημο μουσικό φεστιβάλ ανακοίνωσε μια μακροχρόνια συνεργασία με το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX που ξεκινά με την έναρξη της λειτουργίας της αγοράς NFT του Coachella και την κυκλοφορία της πρώτης του σειράς NFT, με τίτλο «Coachella Collectibles».

Οι τρεις συλλογές NFTs από τις οποίες αποτελείται η σειρά «Coachella Collectives» περιλαμβάνουν 10 εισιτήρια δια βίου πρόσβασης στο φεστιβάλ, εμπειρίες στο χώρο του «Coachella», φυσικά προϊόντα και ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα, όλα επαληθεύσιμα μέσω της τεχνολογίας blockchain.

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του που το «Coachella» προσφέρει εισιτήρια δια βίου πρόσβασης. Η συλλογή «Coachella Keys Collection» περιλαμβάνει 10 NFTs με πάσο δια βίου πρόσβασης ενός ατόμου, που περιλαμβάνουν επίσης VIP εμπειρίες για τη διοργάνωση του 2022. Οι προσφορές που διατίθενται μέσω αυτών των πακέτων θα αλλάζουν και θα επεκτείνονται κάθε έτος.

«Δεδομένου ότι κάθε NFT είναι ένα μόνιμο αρχείο που επαληθεύεται σε ένα blockchain, έχουν τη μοναδική ικανότητα να εγγυώνται με ασφάλεια στον ιδιοκτήτη τους μόνιμα δικαιώματα και σε εμπειρίες στην πραγματική ζωή», λέει στο Billboard ο Sam Schoonover, επικεφαλής καινοτομίας του «Coachella».

«Πιστεύουμε ότι η δια βίου πρόσβαση στο “Coachella” είναι μια τέλεια περίπτωση αξιοποίησης των NFTs. Αυτά τα “Coachella Keys” είναι ψηφιακά αντικείμενα που παρέχουν πραγματική αξία στους ιδιοκτήτες τους σε βάθος χρόνου», προσθέτει.

Εκτός από τα εισιτήρια δια βίου πρόσβασης, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει δύο συλλογές NFTs περιορισμένης έκδοσης.

Η συλλογή «Desert Reflections Collection» συνδυάζει φωτογραφίες από το φεστιβάλ με φυσικά αντικείμενα, όπως αφίσες και λευκώματα. Οι αγοραστές θα λάβουν μία από τις 10 ψηφιακές αναπαραστάσεις της αφίσας του «Coachella» από τον καταξιωμένο καλλιτέχνη αφισών Emek. Η συλλογή «Sights and Sounds Collection» προσφέρει 10 συνδυασμούς φωτογραφιών από το φεστιβάλ και «ηχητικών τοπίων από το Polo Fields που δεν έχουν ακουστεί ποτέ». Αυτή η συλλογή αποτελείται από 10.000 ψηφιακά αντίτυπα, το καθένα από τα οποία κοστίζει 60 δολάρια.

Coachella 2019

Αυτή η έμφαση τόσο στις εμπειρίες στην πραγματική ζωή όσο και στα φυσικά και ψηφιακά αντικείμενα αντικατοπτρίζει ότι «κάποιοι άνθρωποι εκτιμούν την ψηφιακή τέχνη και κάποιοι άλλοι εκτιμούν τα φυσικά αντικείμενα και τις εμπειρίες στην πραγματική ζωή», λέει ο Sam Schoonover στο Billboard.

«Θέλουμε να δώσουμε και στις δύο ομάδες ανθρώπων κάτι με το οποίο θα μπορούν να ενθουσιαστούν», συνεχίζει και προσθέτει ότι όλα τα NFTs που πωλούνται θα συνεχίσουν να επεκτείνονται ως προς τη χρησιμότητα και τις παροχές τους.

Η αγορά NFT του «Coachella» δημιουργήθηκε από την FTX, ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που εποπτεύεται από τις ΗΠΑ. «Η FTX είναι μια εταιρεία που δίνει προτεραιότητα στην καινοτομία χωρίς να θυσιάζει την προσβασιμότητα και την ασφάλεια», λέει ο Schoonover. «Όταν σκεφτήκαμε την είσοδο στα NFTs, θέλαμε να συνεργαστούμε με μια ομάδα που θα μας βοηθούσε να δημιουργήσουμε νέες και εφευρετικές λύσεις για το κοινό μας, ενώ παράλληλα θα μας επέτρεπε να εκπαιδεύσουμε και να προστατεύσουμε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτή την τεχνολογία», εξηγεί.

Τα NFTs του Coachella θα δημιουργηθούν στη Solana, μια πλατφόρμα blockchain που ισχυρίζεται ότι έχει μία από τις χαμηλότερες καταναλώσεις ενέργειας στον κλάδο. Ο Sam Schoonover σημειώνει ότι ήταν προτεραιότητα για το φεστιβάλ να χρησιμοποιήσει μια τόσο ενεργειακά αποδοτική πλατφόρμα blockchain.

«Το “Coachella” έχει ένα μεγάλο κοινό και για πολλούς από αυτούς, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα αλληλεπιδράσουν με NFTs. Έπρεπε να δημιουργήσουμε τα NFTs μας σε μια πλατφόρμα που είναι περιβαλλοντικά βιώσιμη, φθηνή και δεν έχει υψηλές χρεώσεις συναλλαγών για τη μετακίνηση token ή περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να γίνει μια αγορά», αναφέρει.

Επιπλέον, ένα μέρος των συνολικών πωλήσεων θα διατεθεί στο «GiveDirectly», μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που καθιστά δυνατή την άμεση δωρεά σε ανθρώπους που ζουν σε συνθήκες φτώχειας, στη «Lideres Campesinas», η οποία ασχολείται με την ενίσχυση των ηγετικών ικανοτήτων των γυναικών και των κοριτσιών που εργάζονται σε αγροκτήματα, και στη «Find Food Bank», μία περιφερειακή τράπεζα τροφίμων που καλύπτει την περιοχή Coachella Valley.

Αν και δεν υπάρχουν προβλέψεις για τις πωλήσεις που θα σημειώσει το «Coachella» στον κόσμο των NFTs, ο Sam Schoonover σημειώνει ότι «τα NFTs μας δίνουν τη δυνατότητα να βοηθήσουμε καλλιτέχνες, φωτογράφους, σχεδιαστές και δημιουργούς να κερδίσουν περισσότερα έσοδα από τη δουλειά τους».


πηγή: hit-channel.com

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News