Τρίτη 25 Ιούνιος 2024, 8:42
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 25χρονος για εκ προθέσεως εμπρησμό στο Σέιχ Σου – Τι βρέθηκε πάνω του


Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του 25χρονου ημεδαπού που εντοπίστηκε κοντά στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά το πρωί της Παρασκευής στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, Σέιχ Σου.

Ο 25χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της της ΔΙΠΥΝ Θεσσαλονίκης, ως υπαίτιος πρόκλησης εκ προθέσεως εμπρησμών, ενώ εξετάζεται και η συμμετοχή άλλων ατόμων.

«Κρατείται και έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας»

Σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια στο Σέιχ Σου εκδηλώθηκαν δύο εστίες πυρκαγιών σε απόσταση 150 μέτρων η μία από την άλλη.

Στιγμιότυπο από την πυρκαγιά στο Σέιχ Σου

Ο 25χρονος βρέθηκε με καψαλισμένα μαλλιά ενώ πάνω του βρέθηκαν πευκοβελόνες και αναπτήρας, όπως αναφέρει ο Βασίλης Κικίλιας. Σήμερα ο 25χρονος θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στις 07:23 στη θέση Κράνος, λίγο μετά το Φιλίππειο. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις -18 πυροσβέστες και 6 οχήματα της υπηρεσίας- και κατέσβησαν, περί τις 09:00, την πυρκαγιά.

Αναλυτικά η δήλωση του Βασίλη Κικίλια:

«Η σημερινή ημέρα ξημέρωσε με τους πυροσβέστες μας να δίνουν μάχες με τις φλόγες, καθώς εκδηλώθηκαν τέσσερις επικίνδυνες πυρκαγιές, εκ των οποίων η μία οφείλεται σε εμπρησμό από πρόθεση.

Στο Καλέντζι Κορινθίας και στην Ελευσίνα οι φωτιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Το ίδιο και στη Σάμο, όπου έγινε μεγάλη κινητοποίηση επίγειων δυνάμεων, drones και ενός ελικοπτέρου, λόγω του δύσβατου σημείου που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά σε κορυφογραμμή του νησιού.

Λίγο αργότερα εκδηλώθηκαν δύο εστίες στο Σέιχ Σου σε απόσταση 150 μέτρων η μία από την άλλη. Συνελήφθη άνδρας 25 ετών με τα μαλλιά του καψαλισμένα, ενώ πάνω του βρέθηκαν πευκοβελόνες και αναπτήρας. Κρατείται και έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στους πυροσβέστες μας, οι οποίοι θα βρίσκονται διαρκώς στην πρώτη γραμμή για να διαχειριστούμε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη αντιπυρική περίοδο που ήδη έχει ξεκινήσει».πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News