Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024, 13:45
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η απολογία του αστυνομικού – Αναβρασμός στα δικαστήρια με δεκάδες Ρομά

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός ολοκλήρωσε την απολογία του και πλέον περιμένει να μάθει αν θα προφυλακιστεί. Δεκάδες Ρομά παραμένουν έξω από τα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια…

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11:00 η απολογία του αστυνομικού που κατηγορείται για τον πυροβολισμό στο κεφάλι του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη, με δεκάδες Ρομά να πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από στο Δικαστικό Μέγαρο της συμπρωτεύουσας.

Έξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί Ρομά από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι ζητούν την προφυλάκιση του αστυνομικού και απαιτούν δικαιοσύνη, ενώ καίνε χαρτονομίσματα. Κάποιοι από αυτούς κρατούν φωτογραφίες του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος συνεχίζει να δίνει τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στην εντατική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Γύρω από τα δικαστήρια υπάρχει απαγόρευση στάθμευσης, ενώ έντονη είναι η αστυνομική παρουσία με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Κλειστή για τα οχήματα θα παραμείνει μέχρι το απόγευμα η οδός 26ης Οκτωβρίου, μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο.

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News