Τρίτη 18 Ιούνιος 2024, 6:34
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε άνδρας που βιντεοσκόπησε αστυνομικό να του κόβει κλήση και το ανήρτησε στα social


Ακριβά κόστισε σε 27χρονο στη Θεσσαλονίκη η ιδέα του να βιντεοσκοπήσει έναν αστυνομικό την ώρα που του έκοβε κλήση και να ανεβάσει το βίντεο στα social εξυβρίζοντάς τον.

Ο νεαρός κρίθηκε ένοχος για εξύβριση μέσω Διαδικτύου και παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για εξύβριση μέσω Διαδικτύου και παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου.

Ακολούθως, του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή για το γεγονός ότι βιντεοσκόπησε αστυνομικό στη διάρκεια βεβαίωσης τροχονομικής παράβασης, αναρτώντας βίντεο με υβριστικό περιεχόμενο στο λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το βράδυ της 27ης Μαΐου ο 27χρονος ήταν συνεπιβάτης στο δίκυκλο που οδηγούσε φίλος του, το οποίο αστυνομικοί σταμάτησαν για να βεβαιώσουν παράβαση κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο.

Όσο ο αστυνομικός με βαθμό αρχιφύλακα έκοβε την κλήση, ο 27χρονος έβγαλε το κινητό του κι άρχισε να τραβάει ολιγόλεπτο βίντεο. Στη συνέχεια, το ανέβασε στο Instagram, συνοδεύοντάς το από υβριστικό σχόλιο κατά του αστυνομικού.

Στην απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου, ο 27χρονος παραδέχθηκε την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη, ισχυριζόμενος ότι έβγαλε βίντεο, αλλά δεν αναφερόταν στον αστυνομικό κι ότι «έγινε παρεξήγηση».πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News