Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024, 12:53
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: «Έφυγα γιατί θα τη βοηθούσε ο κόσμος» λέει ο 26χρονος λίγο πριν παραδοθεί

Λίγο πριν παραδοθεί στις αστυνομικές Αρχές, ο 26χρονος που παρέσυρε και παράτησε στον δρόμο την 21χρονη φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη το ξημέρωμα της Τρίτης (22.11.2022) μιλάει αποκλειστικά στο newsit.gr.

Περιγράφοντας από την πλευρά του όσα έγιναν εκείνο το βράδυ στη Θεσσαλονίκη αναφέρει ότι ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πώς μπορεί να συνέβη το περιστατικό, χωρίς, όμως, να δώσει πειστικές απαντήσεις για την ενέργειά του να αφήσει αβοήθητη την 21χρονη φοιτήτρια.

Σημειώνεται ότι ο 26χρονος κρατείται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση που είχε συνέπεια πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και εγκατάλειψη τροχαίου ενώ στη 19χρονη συνοδηγό του ασκήθηκε δίωξη για συνέργεια σε αυτά τα αδικήματα.

«Αποφάσισα να παραδοθώ και είμαι έτοιμος για αυτό. Είμαι συγκλονισμένος, δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω αυτό που έγινε», δηλώνει ο 26χρονος στο newsit.gr και συνεχίζοντας προσθέτει: «Είμαι πολύ στενοχωρημένος για αυτό που έγινε με το κορίτσι. Στο αυτοκίνητο ήμουν με μία φίλη μου και πηγαίναμε προς τα Λαδάδικα και ξαφνικά ακούσαμε ένα πολύ δυνατό μπάμ. Εμείς δεν είχαμε δει τίποτα, φαίνεται πως το κορίτσι πετάχτηκε τελείως στα ξαφνικά. Εμείς περνούσαμε κανονικά με πράσινο φανάρι, δεν έτρεχα καν, πήγαινα με ούτε 50 χιλιόμετρα. Και ξαφνικά έγινε αυτό. Τρόμαξα».

«Αισθάνθηκα ότι θα τη βοηθήσει ο κόσμος, γι’ αυτό έφυγα»

Συνεχίζοντας, λέει στο newsit.gr, ότι αποφάσισε να φύγει από το σημείο του τροχαίου γιατί είχε δικαστικό παρελθόν και δεν είχε επίσημα έγγραφα παραμονής στη χώρα. 

Και τα δύο παραπάνω επιχειρήματά του, όμως, δεν θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την πράξη του σε καμία των περιπτώσεων.

«Η κοπέλα πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά μου με ένα κινητό στο χέρι και ούτε πρόλαβα να αντιδράσω. Πάτησα φρένο και πετάχτηκε πίσω το αυτοκίνητο γιατί γλίστρησε. Το κορίτσι έπεσε πάνω στο αμάξι. Έβαλα μετά ταχύτητα. Μαζεύτηκε πολύ γρήγορα κόσμος εκεί και αισθάνθηκα πως την κοπέλα θα την βοηθήσει ο κόσμος. Και έτσι έφυγα.

Φοβήθηκα γιατί έχω και παρελθόν με δικαστικές υποθέσεις, δεν έχω και επίσημα έγγραφα παραμονής στη χώρα και φοβήθηκα ότι θα με απελάσουν από τη χώρα. Έφυγα και σκεφτόμουν τι πρέπει να κάνω. Έχω τρεις μέρες να κοιμηθώ.

Δεν μπορώ να ηρεμήσω. Ζητάω μια μεγάλη συγγνώμη από την οικογένεια της. Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να της κάνω κακό. Προσπαθούσα τόσες μέρες να ενημερώνομαι να δω τι κάνει το κορίτσι, αν υπάρχουν ελπίδες. Είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω ό,τι χρειαστεί».

Ο ποινικολόγος Παρασκευάς Σπυράτος, συνήγορος υπεράσπισης του 26χρονου, δηλώνει στο newsit.gr: «Ο εντολέας μου έχει πάρει μία σαφή απόφαση και έκανε αυτό που θα έπρεπε να γίνει από την πρώτη στιγμή. Αποφάσισε να παραδοθεί, όμως θα έπρεπε να είχε παραμείνει στο σημείο και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες.

Ο ίδιος είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Είναι προφανές πως πρόκειται για ένα τροχαίο ατύχημα εξ αμελείας, ούτε τη γνώριζε, ούτε είχε σκοπό να της κάνει κακό και ζητάω προσωπικά μία μεγάλη συγγνώμη από την οικογένεια εκ μέρους του».

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News