Πέμπτη 25 Απρίλιος 2024, 2:42
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: «Δεν υπήρξε επαφή τους, ούτε βολή προειδοποίησης» υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου

Στον αν γνώριζαν οι αστυνομικοί ότι ο Κώστας Φραγκούλης, ο 16χρονος που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στο κεφάλι μετά από καταδίωξη στην Θεσσαλονίκη, ήταν Ρομά αλλά και στο αν ο νεαρός προσπάθησε να τους εμβολίσει αναφέρθηκε ο δικηγόρος της οικογένειας του, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» το πρωί της Πέμπτης (08.12.2022). 

«Ήξερε ο αστυνομικός ότι είναι Ρομά, το γνώριζε όχι μόνο επειδή το είπε ο υπάλληλος του πρατηρίου, αλλά και από την συνομιλία στον ασύρματο, όπου ένας σταθμός ανέφερε ότι το όχημα κατευθύνεται προς την Αγία Σοφία, που είναι ο οικισμός των Ρομά» είπε δικηγόρος Θεόφιλος Αλεξόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια του 16χρονου, που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στο κεφάλι μετά από καταδίωξη στην Θεσσαλονίκη. 

Σχετικά με τις αναφορές περί προσπάθειας εμβολισμού των αστυνομικών, που επικαλείται ο αστυνομικός ως αιτία για τους πυροβολισμούς που έριξε, ώστε αυτή να αποτραπεί, ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου Ρομά, ο δικηγόρος είπε ότι στην διάρκεια της καταδίωξης «πέρασε με μεγάλη ταχύτητα από μια διάβαση τρένων το αυτοκίνητο και αναπήδησε, έκανε ένα τετ-α-τετ και γύρισε περίπου 180 μοίρες». 

«Δεν υπήρξε κάποια επαφή τους»

«Τότε μια μοτοσικλέτα της Αστυνομίας το προσπερνά και δεν υπήρξε κάποια επαφή τους. Ο 16χρονος οδηγός επιχείρησε τότε να φέρει το αυτοκίνητο πάλι στην πορεία που είχε προς τον οικισμό της Αγίας Σοφίας για να διαφύγει την σύλληψη. Δεν προσπάθησε να χτυπήσει τους αστυνομικούς» πρόσθεσε. 

«Δεν φαίνεται να υπάρχει απόπειρα εμβολισμού και ούτε θα προκύψει κάτι τέτοιο», επεσήμανε ο δικηγόρος. 

«Δεν υπήρξε βολή προειδοποίησης»

Ο Θεόφιλος Αλεξόπουλος ανέφερε πως ο αστυνομικός δεν έριξε προειδοποιητικές βολές στον αέρα, αλλά βολές προς την πλευρά του 16χρονου, αναφέροντας ότι «δεν υπήρξε βολή προειδοποίησης. Έχει βρεθεί και η δεύτερη βολίδα, που βρέθηκε σε πόρτα ξενοδοχείου, που δείχνει ότι δεν είναι βολή προειδοποίησης, αλλά βολή προειδοποίησης. Στην είσοδο του ξενοδοχείου ακινητοποιήθηκε το όχημα, δεν είναι απλώς ένα κτήριο στην περιοχή».

Με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο 16χρονος

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου και τα προηγούμενα 24ωρα υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση, ύστερα από εισαγγελική εντολή. 

Ο 16χρονος Ρομά, όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνέπεια του τραύματος που του προκάλεσε η σφαίρα που δέχθηκε από το υπηρεσιακό όπλο του κατηγορούμενου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Κατά τα ίδια ευρήματα, διαπιστώθηκε μόνο πύλη εισόδου της σφαίρας, για την οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης και έκτοτε νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Νύχτα επεισοδίων

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το βράδυ που πέρασε τα επεισόδια συνεχίστηκαν μεταξύ ομάδων Ρομά και αστυνομικών, προκαλώντας ανησυχία για το πως μπορεί να εξελιχτεί η κατάσταση. Κάηκαν κάδοι σε διάφορες περιοχές, κάηκε κατάστημα ελαστικών στον Ασπρόπυργο με τον καπνό να «πνίγει» την περιοχή και το 112 να στέλνει μήνυμα σε όσους βρίσκονται κοντά στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ, πυρπολήθηκε λεωφορείο στα Άνω Λιόσια, ενώ έκλεισε και η παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News