Ελλάδα

Θεσσαλονίκη – Αλέξης Κούγιας: Οι ποινές που αντιμετωπίζει ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο

Για την απόφασή του να αναλάβει την υπεράσπιση του αστυνομικού που τραυμάτισε σοβαρά τον 16χρονο μετά από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο Αλέξης Κούγιας.

Ειδικότερα ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε πως έχει η κατάσταση σημειώνοντας ότι «η ανάληψη της υπερασπιστικής ευθύνης σε μια τέτοια υπόθεση είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα».

Στη συνέχεια ο γνωστός ποινικολόγος, δήλωσε: «Για να αναλάβω τον αστυνομικό, είδα την προσωπικότητα αυτού. Κατηγορείται για ένα από τα μεγαλύτερα αδικήματα, την απόπειρα αφαίρεσης της ανθρώπινης ζωής. Με τον νέο νόμο ο αστυνομικός, αντιμετωπίζει από ένα μέχρι δεκαπέντε χρόνια φυλάκισης».

Ο Αλέξης Κούγιας μάλιστα εξήγησε ότι «είναι πολύ διαφορετικό να είναι ένα παιδί που περπατάει στο δρόμο και πάει στο σπίτι του και το πυροβολεί ένας αδίστακτος αστυνομικός και του λέει σταμάτα και αυτός δε σταματάει και είναι εντελώς διαφορετικό ένα παιδί 16 ετών ο οποίος έχει πάει προηγουμένως σε ένα πρατήριο, του βάζει βενζίνη ένας φουκαράς που δουλεύει όλη τη νύχτα για 20 ευρώ και αυτός τον κοροϊδεύει με μια θρασύτητα, φεύγει, τα 20 ευρώ θα τα πληρώσει πιθανώς ο φουκαράς. Οι αστυνομικοί είναι εκεί για να εφαρμόσουν τον νόμο. Όταν λοιπόν κάποιος κλέβει με αυτόν τον τρόπο, έχουν την υποχρέωση να τον συλλάβουν».

Αναφέρθηκε και στο θέμα του πυροβολισμού σημειώνοντας χαρακτηριστικά…«Με τη μηχανή με 140-.δ150 χιλιόμετρα, ο εντολέας μου που ήταν συνεπιβάτης, προσπαθεί να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο. Εκεί έγινε και το λάθος.

Αν ο άνθρωπος αυτός, πήγε έκλεψε τη βενζίνη και πήγαινε να κάνει μία ληστεία, ήταν ένας επικίνδυνος κακοποιός, δεν έπρεπε να αποτρέψουν αυτή την πράξη;»

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News