Σάββατο 5 Οκτώβριος 2024, 20:39
Ξένη Μουσική

The Cure: Κυκλοφορούν μετά από 16 χρόνια νέο τραγούδι

Τα ιερά τέρατα The Cure επιστρέφουν μετά από 16 χρόνια με καινούργιο τραγούδι, το “Alone”. Ο ενθουσιασμός που έχει προκαλέσει το νέο είναι απολύτως δικαιολογημένος. Μιλάμε άλλωστε για το πρώτο σταθερό βήμα προς το πολυσυζητημένο comeback από τη μπάντα, που έχει κυκλοφορήσει διάφορα teasers με υπονοούμενα για “επιστροφή” από το 2019.

Το lead single, που θα κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Πέμπτη (26/9) στη ραδιοφωνική εκπομπή της Mary Anne Hobbs στο BBC 6 Music, θεωρείται προάγγελος του επερχόμενου άλμπουμ των The Cure, με τίτλο “Songs of a Lost World”. Μια πρώτη γεύση από το “Alone” πήραμε από τη σύντομη ανάρτηση της μπάντας στα social media.

Θυμίζουμε ότι μετά το τελευταίο δισκογράφημά τους το 2008, “4:13 Dream” οι Cure περιοδεύουν συνεχώς και μιλούν στα media αφήνοντας υπαινιγμούς για νέο υλικό. Η αρχή έγινε το 2014, όταν ανακοίνωσαν το “4:14 Scream”. Αμέσως μετά από αυτή την ανακοίνωση, ο Robert Smith άκουσε τον δίσκο ξανά και κανά αποφασίζοντας εν τέλει ότι ο δίσκος αυτός δεν θα κυκλοφορούσε ποτέ.

Songs Of A Lost World

 

Το 2019, ο Smith αποκάλυψε ότι περνούσαν και πάλι πολλές ώρες στο στούντιο ηχογραφώντας 19 μακροσκελή κομμάτια, ικανά να καλύψουν τις ανάγκες δύο (!) δίσκων. Αλλά ούτε το πλάνο για νέα releases μέσα στο ’19 ευοδώθηκαν. Τo νέo teaser για το “Songs of a Lost World title” ήρθε το 2022, με νέα τραγούδια στο setlist, όπως τα “And Nothing Is Forever” και “I Can Never Say Goodbye” που αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε ένα live single αυτόν τον Νοέμβριο.

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News