Πολιτική

Θάνος Πλεύρης: «Πράξεις τραμπουκισμού» οι επιθέσεις σε γιατρούς του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης

Για πράξεις τραμπουκισμού έκανε λόγο ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο διοικητή και τους γιατρούς στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος Ρομά μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξης από αστυνομικό.

Την Πέμπτη έγινε συγκέντρωση αντιεξουσιαστών έξω από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, ενώ για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους Ρομά που έχουν εξεγερθεί, τα μέλη της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης έριξαν μπογιές έξω από το γραφείο του Διευθυντή της κλινικής, όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος.

Επίσης και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κατήγγειλε τη διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου γιατί δεν έχει προχωρήσει σε έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος για την κατάσταση της υγείας του.

«Η στοχοποίηση διοικητών νοσοκομείων και γιατρών με πράξεις τραμπουκισμού είναι απολύτως καταδικαστέες», σημείωσε σε σημερινή του παρέμβαση ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ σχολιάζοντας τα γεγονότα πρόσθεσε:

«Η διοίκηση και οι γιατροί του Ιπποκράτειου νοσοκομείου παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα στον 16 χρονο συμπολίτη μας και ενημερώνουν συνεχώς την οικογένεια του για την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του».

«Όσοι δυναμιτίζουν το κλίμα με εμπρηστικές πολιτικές δηλώσεις, προκλητικές συνδικαλιστικές ανακοινώσεις ή διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις στην πραγματικότητα συμβάλλουν στη στοχοποίηση της διοίκησης και των γιατρών του νοσοκομείου. Ας αφήσουν έξω τα νοσοκομεία μας από αυτήν την τοξικότητα”, κατέληξε ο ίδιος.

Στο πλευρό των γιατρών και της Διοίκησης του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου τάχθηκε και ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε την επίθεση με μπογιές που σημειώθηκε στο γραφείο του παιδιάτρου και διευθυντή της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Ιπποκρατείου, Δημήτρη Ζαφειρίου.

«Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι υπεράνω κοινωνικών και κομματικών αντιπαραθέσεων. Το ίδιο ισχύει και για την ιατρική επιστήμη. Για το λόγο αυτό κάθε προσπάθεια εμπλοκής των γιατρών από τρίτους κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους, σε αυτές τις αντιπαραθέσεις, είναι καταδικαστέα, πόσο δε μάλλον όταν αυτές οδηγούν σε έκνομες πράξεις αυτοδικίας», ανέφερε η ανακοίνωση του ΙΣΘ.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News