Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024, 5:54
Lifestyle

Θάνος Μπίρκος: «Τα ακραία τα θεωρώ δεδομένα πάνω στην έξαψη του έρωτα»

Φέτος ως Τόλης κλέβει την καρδιά των τηλεθεατών της επιτυχημένης σειράς του Alpha, «Σασμός». Ο λόγος για τον Θάνο Μπίρκο.

Ο ηθοποιός σε συνέντευξή του ανέφερε τι ακραίο έχει κάνει για τον έρωτα, αν είναι ζηλιάρης, ενώ μίλησε και για την απώλεια του μπαμπά του.

Ο «Τόλης» είναι ένας χαρακτήρας που έφτασε μέχρι τον φόνο από έρωτα. Εσύ τι ακραίο έχεις κάνει;

Δεν έχω σκοτώσει. Το ακραίο για κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικό, γιατί τα όρια του κάθε ανθρώπου διαφέρουν. Για μένα ακραίο είναι να φύγω ένα ταξίδι αυθημερόν για να συναντήσω τον έρωτά μου. Για άλλον μπορεί να είναι να φύγει από το σπίτι του και να παρατήσει την οικογένειά του.

Είσαι Σκορπιός, οπότε σίγουρα θα έχεις κάνει ακραία πράγματα…

Προσωπικά, τα ακραία τα θεωρώ δεδομένα πάνω στην έξαψη του έρωτα. Μπορεί να μην έχω κοιμηθεί τρεις μέρες επειδή ήμουν ερωτευμένος, αλλά σαν Σκορπιός δεν μου φαίνεται περίεργο.

Είσαι κτητικός ή ζηλιάρης;

Έχω αποβάλει αυτές τις έννοιες εδώ και πολλά χρόνια. Από πολύ μικρός διάβαζα λογοτεχνία και είχα προσλαμβάνουσες για διάφορα πράγματα όσον αφορά την κοινωνική συμπεριφορά. Έτσι κατάλαβα νωρίς ότι σε μια σχέση θα πρέπει να είσαι με κάποιον άνθρωπο συνοδοιπόρος και όχι να σέρνει ο ένας τον άλλον μπρος ή πίσω.

Πιστεύεις στον Θεό;

Βεβαίως. Δεν πηγαίνω στην Εκκλησία μόνο Πάσχα και Χριστούγεννα, αλλά και πιο συχνά. Εκεί προσεύχομαι και συγκεντρώνομαι γιατί έχω πίστη στον Θεό και τη δύναμη που μας έχει ποτίσει για να αγαπάμε ο ένας τον άλλον. Για μένα Θεός είναι η αγάπη.

Σε ποιες στιγμές στρέφεσαι στον Θεό;

Όταν έχω πολύ άγχος σε πρεμιέρες πάντα απευθύνομαι στον Θεό. Ή σε καταστάσεις που είμαι στην τσίτα όσον αφορά τη δουλειά μου. Επίσης όταν έχασα τον πατέρα μου, βεβαίως και απευθύνθηκα στον Θεό, γιατί η ψυχή του βρίσκεται κοντά του.

Ήταν ξαφνικός ο θάνατος του μπαμπά σου;

Ναι, έφυγε ξαφνικά το 2020. Ήταν νέος άνθρωπος, αλλά έφυγε από ανακοπή καρδιάς.

Πώς το διαχειρίστηκες;

Είμαι της άποψης ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε 50% η μητέρα και 50% ο πατέρας μας. Όταν λοιπόν φεύγει ένας από τους δύο, νιώθεις το κενό. Είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει να εκφράζεται και να εκδηλώνει τα συναισθήματά του για να μην στοιβάζονται μέσα μου. Πράγμα που έκανα και την ώρα της τελετής για να τον αποχαιρετήσω και να συνειδητοποιήσω ότι έχει φύγει από τη ζωή.

Άλλαξες σαν άνθρωπος μετά από αυτό;

Θεωρώ ότι όλοι οι άνθρωποι με ενσυναίσθηση, μετά από κάτι τέτοιο αντιλαμβάνονται τη ματαιότητα των πραγμάτων και του να γεμίζουν με αρνητικές ενέργειες τη ζωή τους, φουντώνοντας με μίσος και θυμό. Αντιλήφθηκα λοιπόν πως προτιμώ να γεμίζω τη ζωή μου με θετικά πράγματα και όταν αντιμετωπίζω αρνητικές καταστάσεις να μην μένω στο αρνητικό.

Αν δεν γινόσουν ηθοποιός, τι θα ήθελες να γίνεις;

Όταν ήμουν μικρός, έλεγα ότι θέλω να γίνω ή παπάς ή δικηγόρος ή δάσκαλος. Και τα τρία επαγγέλματα είχαν κοινό από κάτω, αλλά τελικά έγινα ηθοποιός.

Τι θέλεις να σου φέρει η ζωή;

Θέλω αγάπη, αν και έχω πολλή. Όσον αφορά στα επαγγελματικά μου, θέλω να συνεχίζω να κάνω όμορφα πράγματα, όπως κάνω τόσο καιρό.

Πηγή:ΕΓΩ


πηγή: www.gossip-tv.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News