Σάββατο 20 Απρίλιος 2024, 1:59
Πολιτική

Τέμπη: Επικοινωνία Κώστα Καραμανλή με Τασούλα – Τέθηκε στην διάθεση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα είχε ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών και πρόσωπο των ημερών μετά την τραγωδία στα Τέμπη, Κώστας Καραμανλής

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, επιβεβαίωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κώστα Αχ. Καραμανλή όπου οι πρώην υπουργός του ανέφερε ότι είναι στη διάθεση της Βουλής προκειμένου να ενημερώσει για το τραγικό συμβάν στα Τέμπη. Η αυριανή συνεδρίαση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, όπως έχει οργανωθεί βάση του Κανονισμού της Βουλής, είναι περιχαρακωμένη και δεν προβλέπεται η δυνατότητα στον πρώην Υπουργό να λάβει το λόγο σε μια αναλυτική παρέμβαση. Για αυτό και η όποια τοποθέτησή του συνεπώς θα είναι σε επόμενη συνεδρίαση που είναι αυτή που οργανώνεται από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. 

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ  είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε ενημερωθεί για την εικόνα στον ΟΣΕ, κάτι που ήταν σαφέστατο «καρφί» για τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ήταν ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός για να ενημερώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κατάσταση που επικρατούσε στους σιδηροδρόμους πριν την τραγωδία τα Τέμπη.

Μάλιστα, ερωτηθείς εάν η κατάσταση στον ΟΣΕ ήταν γνωστή στην κυβέρνηση ή και στον πρωθυπουργό, ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε χωρίς περιστροφές ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε ενημέρωση, ενώ επεσήμανε με νόημα ότι οι αρμόδιοι έπρεπε να ξέρουν.

Αίτημα για σύγκλιση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Η ΝΔ κατέθεσε αίτημα για την σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας την προσεχή Δευτέρα 20 Μαρτίου. Με το αίτημα αυτό καλούνται πρώην υπουργοί Μεταφορών από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και μετά καθώς επί υπουργίας του είχε υπογραφεί η περίφημη σύμβαση 717. Καλούνται επίσης οι πρώην υπουργοί Χρήστος Σπίρτζης, Κώστας Αχ Καραμανλής και Γιώργος Γεραπετρίτης. Αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου όπου ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα ενημερώσει τα κόμματα για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και τις ενέργειες της κυβέρνησης.

 

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News