Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024, 8:23
Sports

Τελικός Conference League: Φιορεντίνα και Γουέστ Χαμ ψάχνουν ευρωπαϊκό τίτλο ύστερα από 60 χρόνια

Φιορεντίνα και Γουέστ Χαμ συγκρούονται απόψε (7/6, 22:00, Cosmote TV, LIVE από το newsit.gr) στον τελικό του Europa Conference League στην Πράγα με στόχο την κατάκτηση του πρώτου τους ευρωπαϊκού τροπαίου μετά από 60 χρόνια, αλλά και το εισιτήριο για το Europa League της νέας περιόδου. 

Φιορεντίνα και Γουέστ Χαμ θα παλέψουν με νύχια και με δόντια για το Conference League, μιας και η τροπαιοθήκη τους δεν περιλαμβάνει πολλά ευρωπαϊκά τρόπαια. Αμφότεροι πανηγύρισαν την κατάκτηση ενός τίτλου στο Κύπελλο Κυπελλούχων, το οποίο δεν υπάρχει πια: το 1961 η Φιορεντίνα, το 1965 η Γουέστ Χαμ.

Εντός των συνόρων, οι Λονδρέζοι δεν έχουν «σηκώσει» από τότε κάποια άλλη… κούπα πλην του Κυπέλλου Αγγλίας του 1980, ενώ οι «βιόλα» έχουν κατακτήσει άλλους πέντε τίτλους (σ.σ. ένα πρωτάθλημα και τέσσερα κύπελλα), με τελευταίο το Coppa Italia του 2001.

Πέρα από το τρόπαιο ύψους 67,5 εκατοστών και βάρους 11 κιλών, η ομάδα που θα επικρατήσει αποκτά το δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο Europa League. Αυτό είναι σίγουρα ένα «συν» για τους δύο συλλόγους που έχασαν την έξοδο στην Ευρώπη μέσω του εγχώριου πρωταθλήματος (14η θέση για τη Γουέστ Χαμ στην Premier League, 8η για τη Φιορεντίνα στη Serie A).

Πάνοπλες Φιορεντίνα και Γουέστ Χαμ

Ο Βιτσέντζο Ιταλιάνο και ο προπονητής της Γουέστ Χαμ, Ντέιβιντ Μόιες, μπορούν να υπολογίζουν σε μια σχεδόν πλήρη ομάδα. Οι μόνοι παίκτες που λείπουν είναι ο τερματοφύλακας της Φιορεντίνα, Σαλβατόρε Σιρίγκου, που βρίσκεται εκτός δράσης, λόγω ρήξης αχιλλείου τένοντα, και ο επιθετικός της Γουέστ Χαμ, Τζιανλούκα Σκαμάκα, ο οποίος παραμένει τραυματίας.

Χαμός στην Πράγα

Στο χωρητικότητας 19.370 θεατών γήπεδο θα βρεθούν από 5.900 Ιταλοί και Άγγλοι φίλαθλοι, αφού τα εισιτήρια που αναλογούσαν στους δύο φιναλίστ εξαντλήθηκαν αμέσως. Το πρόβλημα είναι ότι στην Πράγα θα ταξιδέψουν 3.000 φίλοι της Φιορεντίνα και 19.000 της Γουέστ Χαμ χωρίς εισιτήριο.

Για το λόγο αυτό έχουν δημιουργηθεί “fan zones” (ζώνες φιλάθλων) για κάθε ομάδα στο κέντρο της πόλης. Αρκετές εκατοντάδες αστυνομικοί θα αναπτυχθούν επίσης στην πόλη, για να αποφευχθούν πιθανές συγκρούσεις μεταξύ οπαδών.

Ισπανός ο ρέφερι του τελικού του Conference League

Ο Ισπανός Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε είναι διεθνής διαιτητής από το 2013 και θα διευθύνει τον πρώτο τελικό της καριέρας του σε διασυλλογική διοργάνωση της UEFA. Στην τρέχουσα σεζόν ο 47χρονος έχει «σφυρίξει» σε πέντε αναμετρήσεις του Champions League και μια στο Europa Conference League, συμπεριλαμβανομένου του αγώνα ρεβάνς της Ίντερ με την Μπενφίκα για την προημιτελική φάση του Champions League.

Ο Ντελ Θέρο Γκράντε θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του, Πάου Θεμπριάν Ντεμπίς και Γκουανταλούπε Πόρρας Αγιούσο. Ο τέταρτος διαιτητής, Χεσούς Χιλ Μανθάνο, είναι επίσης Ισπανός, με τον συμπατριώτη του, Ντιέγκο Μπαρμπέρο Σεβίγια, να είναι ο αναπληρωματικός βοηθός διαιτητής.

Ο ρόλος του VAR έχει ανατεθεί στον Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα (Ισπανία), τον οποίο θα πλαισιώσουν ως βοηθοί VAR οι Αλεχάντρο Χοσέ Ερνάντεθ Ερνάντεθ (Ισπανία) και Τιάγκο Μπρούνο Λόπες Μαρτίνς (Πορτογαλία).

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News