Πέμπτη 7 Δεκέμβριος 2023, 2:38
Culture

Τεχνόπολη: Από Χαρούλη μέχρι Bloody Hawk – Το μουσικό πρόγραμμα που ξεκινά αύριο έχει τα πάντα

Το μουσικό πρόγραμμα της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων ξεκινά αύριο (31.08.2022) με μοναδικές συναυλίες ξένων και Ελλήνων καλλιτεχνών κάθε είδους.

Στην Τεχνόπολη αύριο ξεκινά το πρόγραμμα με Monophonics, την psychedelic soul και heavy funk μπάντα από την Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, και τον Ταφ Λάθος που ξεκινώντας από το hip hop, ακουμπάει, τόσο τη funk, την soul, για να καταλήξει με έναν μοναδικά δημιουργικό τρόπο μέχρι τη δημοτική παράδοση.

Ακολουθεί στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ «Off The Hook», αφιερωμένο στην στην κουλτούρα της hip hop σκηνής, με καλλιτέχνες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Μεγάλη Βρετανία και, φυσικά, την εγχώρια σκηνή. Μεταξύ των καλλιτεχνών, θα εμφανιστούν: Λεξ, Ricta, Dani Gambino x DJ The Boy, Vlospa, Ζήνων, Nume, Expe, Half Quickie, Obsidian, Brak, Βήτα Πεις, Βέβηλος, Bloody Hawk, Buzz x Dolos, Εθισμός x Golden Child, Wang, Trouf, Moose, Χαρά, Γενιά του Φόβου.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς παρουσιάζει στο αθηναϊκό κοινό της Τεχνόπολης στις 6 Σεπτεμβρίου, για πρώτη φορά ολοκληρωμένο, τον καινούργιο του δίσκο Anime, ο οποίος περιλαμβάνει 10 τραγούδια, αλλά και νέες εκδοχές τραγουδιών από όλη τη δισκογραφία του. Τον Φοίβο Δεληβοριά συνοδεύουν σημαντικοί μουσικοί, όπως ο Φώτης Σιώτας και ο Θοδωρής Ρέλλος, εκτός από την συνήθη οικογένειά του επί σκηνής, δηλαδή τον Σωτήρη Ντούβα, τον Κωστή Χριστοδούλου, τον Κώστα Παντέλη και τον Yoel Soto.

Την σκυτάλη παίρνει στις 7 Σεπτεμβρίου ο Παύλος Παυλίδης και οι Hotel Alaska, σε μια συναυλία που ο καλλιτέχνης φιλοδοξεί να γίνει γιορτή, μετά την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ «Το Μαύρο Κουτί» περιλαμβάνοντας στο πρόγραμμα και αγαπημένες παλαιότερες επιτυχίες.

Στις 8 Σεπτεμβρίου, στην καρδιά της πόλης προσγειώνεται η Καίτη Γαρμπή, με επιτυχίες από τα 30 χρόνια της καριέρας της, υπό τον τίτλο «Όλα Μαζί».

Το εναλλακτικό rock επιστρέφει στην Τεχνόπολη στις 9 Σεπτεμβρίου με τον Σπύρο Γραμμένο και το σατιρικό του ύφος, αλλά και στις 10 Σεπτεμβρίου, με τους 1000mods, οι οποίοι από την underground ελληνική σκηνή πλέον κάνουν διεθνή καριέρα.

Επιμένοντας λαϊκά και αγαπημένα, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, ο Σωκράτης Μάλαμας θα κάνει για ακόμα μια φορά το κοινό του να τραγουδήσει δυνατά «το φως σου και το φως χορεύουν γύρω μας, απίστευτος ο κόσμος κι ο χαρακτήρας μας».

Ο Γιάννης Χαρούλης στις 12 Σεπτεμβρίου έρχεται στην Αθήνα με παλιά και νέα τραγούδια από τον πρόσφατο δίσκο «Κολιμπρί» στις αποσκευές του, έτοιμος για μια βραδιά που θα πλημμυρίσει την Τεχνόπολη με κρητική λύρα και όχι μόνο.

Στις 15 Σεπτεμβρίου ο Γιάννη Αγγελάκας τραγουδάει «ο χαμένος τα παίρνει όλα» μαζί με την μπάντα του, τους 100°C, και… κερδισμένο βγαίνει το αθηναϊκό κοινό, ενώ τη συναυλία ανοίγουν οι μοναδικοί Kadinelia, ένα ντουέτο που πειραματίζεται με τα διαχρονικά ακούσματα της χώρας μας.

Μια μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στον μοναδικό Μάνο Λοϊζο, στις 16 Σεπτεμβρίου, υπό τον τίτλο «Μετά», θα είναι η αφορμή για την μεγάλη γιορτή των 35 ετών που μετράει στον αέρα ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9.84, αλλά και ένας φόρος τιμής στον ίδιο για την επέτειο των 40 ετών από τον θάνατό του. Τραγούδια του Μάνου Λοϊζουν, μισό αιώνα από όταν γράφτηκαν, εμπνέουν ακόμα, ενώνουν γενιές καλλιτεχνών, σιγοψιθυρίζονται από ανθρώπους κάθε ηλικίας.

«Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο δυο καρδιές κι έναν ήλιο στη μέση, παίρνω φως απ τον ήλιο και φτιάχνω την αγάπη και μου λες πως σ’ αρέσει» γιατί αυτό είναι η μουσική, η κλωστή που μας ενώνει όλους στον χρόνο και τον τόπο.

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News