Πέμπτη 19 Σεπτέμβριος 2024, 18:25
Ξένη Μουσική

Taylor Swift: Έγινε ο καλλιτέχνης με τα περισσότερα βραβεία στην ιστορία των MTV VMA

Η Taylor Swift έγινε ένας θρύλος των MTV VMA.

Η Taylor Swift απόλαυσε μία βραδιά γεμάτη ρεκόρ στα MTV Video Music Awards 2024.

Η αστέρας της pop, η οποία είχε 12 υποψηφιότητες, κέρδισε επτά βραβεία κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής που πραγματοποιήθηκε στο UBS Arena στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και έγινε ο σόλο καλλιτέχνης με τα περισσότερα βραβεία στα 40 χρόνια ιστορίας της διοργάνωσης.

Η Taylor Swift ισοφάρισε την Beyoncé στη λίστα των καλλιτεχνών με τα περισσότερα βραβεία στα MTV Video Music Awards και την ξεπέρασε τεχνικά ως σόλο καλλιτέχνης.

Πριν από η φετινή διοργάνωση, η Taylor Swift είχε 23 βραβεία στα MTV VMA έναντι των 30 βραβείων της Beyoncé, που περιλαμβάνουν τη δουλειά της ως σόλο καλλιτέχνιδα, με τους Destiny’s Child και με τον Jay-Z ως The Carters. Ως σόλο καλλιτέχνης, η Beyoncé έχει 25 βραβεία.

Τα επτά βραβεία που κέρδισε η Taylor Swift ήταν αρκετά για να την τοποθετήσουν λίγο πάνω από την Beyoncé ως σόλο καλλιτέχνης. Η Beyoncé ήταν υποψήφια για τρία βραβεία φέτος αλλά δεν πρόσθεσε κανένα νέο τρόπαιο στη συλλογή της.

Η Taylor Swift κέρδισε πέντε από τα βραβεία για τη συνεργασία της με τον Post Malone στο επιτυχημένο τραγούδι «Fortnight» από το άλμπουμ της «The Tortured Poets Department».

Το «Fortinght» έλαβε, μεταξύ άλλων, το βραβείο για το Βίντεο της Χρονιάς και η Taylor Swift έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης που κερδίζει το βραβείο τρεις συνεχόμενες χρονιές.

Επίσης, επέκτεινε το ρεκόρ για τον καλλιτέχνη που έχει κερδίσει τις περισσότερες φορές (5) το βραβείο για το Βίντεο της Χρονιάς στα MTV Video Music Awards, έχοντας παραλάβει προηγουμένως το βραβείο για το «Bad Blood» το 2015, το «You Need To Calm Down» το 2019, το «All Too Well: The Short Film» το 2022 και το «Anti-Hero» το 2023.

«Στους θαυμαστές, πάντα προσπαθώ να βρω έναν τρόπο να σας ευχαριστήσω για το ότι κάνατε τη ζωή μου αυτό που είναι, για το ότι κάνατε το “The Eras Tour” αυτό που έχει γίνει, για το ότι κάνατε το “The Tortured Poets Department” αυτό που έχει γίνει», είπε η Taylor Swift στην ομιλία της για το Βίντεο της Χρόνιας.

«Αυτό συνέβη χάρη σε εσάς που το κάνατε και που ψηφίσατε για αυτό το βραβείο. Οπότε ευχαριστώ το MTV που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία να ευχαριστήσω τους θαυμαστές, να σας ευχαριστήσω για ό,τι έχετε κάνει», πρόσθεσε.

Εκτός από το Βίντεο της Χρονιάς, η Taylor Swift απέσπασε στα MTV Video Music Awards 2024 τα βραβεία για τον Καλλιτέχνη της Χρονιάς, το Καλύτερο Pop, την Καλύτερη Συνεργασία, την Καλύτερη Σκηνοθεσία, το Καλύτερο Μοντάζ και το Τραγούδι του Καλοκαιριού.

Η Taylor Swift σκηνοθέτησε η ίδια το music video του «Fortnight», με το οποίο έλαβε το βραβείο για την Καλύτερη Σκηνοθεσία.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια έχει κερδίσει το βραβείο σε αυτήν την κατηγορία τέσσερις από τις τελευταίες πέντε χρονιές – με ένα μουσικό βίντεο που σκηνοθέτησε η ίδια. Προηγουμένως είχε βραβευθεί για τα «The Man» (2020), «All Too Well: The Short Film» (2022) και «Anti-Hero» (2023)

Η Taylor Swift παρέλαβε επίσης το βραβείο για τον Καλλιτέχνη της Χρονιάς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης που κερδίζει δύο φορές το βραβείο σε αυτήν την κατηγορία, η οποία εισήχθη το 2017.

Το «Fortnight» κέρδισε το βραβείο για την Καλύτερη Συνεργασία και έδωσε στην Taylor Swift την τρίτη νίκη της σε αυτήν την κατηγορία, μετά το «Bad Blood» με τον Kendrick Lamar το 2015 και το «I Don’t Wanna Live Forever» με τον Zayn το 2017.

Επίσης, κέρδισε το βραβείο για το Καλύτερο Pop για τρίτη φορά, ισοφαρίζοντας την Britney Spears και τον Justin Timberlake για τις περισσότερες νίκες στη συγκεκριμένη κατηγορία. (Το σύνολο του Justin Timberlake περιλαμβάνει δύο νίκες με τους *NSYNC.)

Η Taylor Swift ήταν επιπλέον υποψήφια για το νέο βραβείο των VMAs για την Πιο Εμβληματική Παράσταση (Most Iconic Performance) για την εμφάνισή της στα βραβεία του 2009, όταν τραγούδησε το «You Belong With Me» στο μετρό της Νέας Υόρκης.





πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News