Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2024, 5:25
Ξένη Μουσική

Taylor Swift: Δηλώνει «εντελώς σοκαρισμένη» για τη φρικιαστική επίθεση στο Southport

 

«Δεν μπορώ να βρω τα λόγια να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου», ανέφερε η Taylor Swift.

Η Taylor Swift εξέφρασε την οδύνη της μετά την επίθεση με μαχαίρι σε ένα εργαστήριο χορού με θέμα τη μουσική της στο Southport της Αγγλίας, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο παιδιών.

«Ο τρόμος της χθεσινής επίθεσης στο Southport με κατακλύζει συνεχώς και είμαι εντελώς σοκαρισμένη», έγραψε η Taylor Swift σε μία ανάρτησής της στις ιστορίες του λογαριασμού της στο Instagram.

«Η απώλεια ζωής και αθωότητας, και το φρικτό τραύμα που υπέστησαν όλοι όσοι ήταν εκεί, οι οικογένειες και οι διασώστες. Ήταν απλά μικρά παιδιά σε ένα μάθημα χορού», συνέχισε.

 

«Δεν μπορώ να βρω τα λόγια να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου σε αυτές τις οικογένειες», ανέφερε.

Σύμφωνα με το BBC, άλλα 11 άτομα τραυματίστηκαν, ενώ έξι παιδιά και δύο ενήλικες παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα παιδιά παρακολουθούσαν ένα εργαστήριο χορού και γιόγκα με θέμα την Taylor Swift στην πόλη της βορειοδυτικής Αγγλίας όταν δέχθηκαν επίθεση από έναν 17χρονο άνδρα.

Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και παραμένει υπό κράτηση.

 

Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν τα κίνητρα του δράστη, όπως ανέφερε η αστυνομία του Merseyside, αλλά δεν πιστεύουν ότι το περιστατικό σχετίζεται με τρομοκρατία.

Αντιδρώντας στη φρικτή τραγωδία, οι θαυμαστές της Taylor Swift δημιούργησαν μία εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων στην πλατφόρμα JustGiving για τα θύματα και τις οικογένειές τους και έχουν ήδη συγκεντρώσει πάνω 76.000 λίρες.

Τα χρήματα θα δοθούν στο Νοσοκομείο Παίδων Alder Hey, καθώς και σε «ταμεία κηδειών των δύο νεαρών Swifties», όπως αναφέρεται στη σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων.

«Εργαζόμαστε με το Νοσοκομείο Παίδων Alder Hey για να συγκεντρώσουμε χρήματα για τις οικογένειες που επλήγησαν από την τραγωδία στη Southport και συγκεντρώνουμε χρήματα για την κηδεία των δύο νεαρών Swifties που έχασαν τραγικά τη ζωή τους», γράφει η περιγραφή του εράνου.

«Κάθε δωρεά μέσω αυτού του συνδέσμου πηγαίνει απευθείας στο παρακάτω επαληθευμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα, το οποίο με τη σειρά του θα βοηθήσει να κάνει τη διαφορά σε όσους επλήγησαν σε μία στιγμή μεγάλης θλίψης», σημειώνεται.

 

Η αστυνομία πιστεύει ότι η επίθεση ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια, ενώ δεν αναζητά άλλους υπόπτους σε σχέση με την επίθεση.

Ωστόσο, το κίνητρο για την αποτρόπαια επίθεση παραμένει προς το παρόν «ασαφές».

Η Taylor Swift έδωσε τρεις συναυλίες στο κοντινό Λίβερπουλ τον περασμένο μήνα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σκέλους της περιοδείας της «The Eras Tour», το οποίο θα ολοκληρωθεί με πέντε συναυλίες στο Στάδιο Wembley του Λονδίνου τον Αύγουστο.

 

πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News