Πέμπτη 25 Απρίλιος 2024, 2:55
Μουσική

Τα τραγούδια της Billie Eilish και των BTS είναι η καλύτερη μουσική για να κοιμηθείτε .

Επιστήμονες ανέλυσαν περισσότερα από 225.000 κομμάτια στο Spotify για να βρουν τα δημοφιλέστερα τραγούδια για ύπνο.

Τα τραγούδια της Billie Eilish και των BTS είναι η καλύτερη μουσική για να αποκοιμηθείτε, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Aarhus της Δανίας ανέλυσαν 225.626 τραγούδια από 985 λίστες αναπαραγωγής του Spotify που σχετίζονται με τον ύπνο. Στη συνέχεια, η ομάδα χρησιμοποίησε το λογισμικό της υπηρεσίας streaming για να συγκρίνει τα τραγούδια για ύπνο και τη γενικότερη μουσική της πλατφόρμας.

Η μουσική για ύπνο τείνει να είναι πιο ήσυχη και πιο αργή και διαθέτει ακουστικά όργανα. Αλλά σύμφωνα με τα ευρήματά τους που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό PLOS One, παρατηρήθηκε σημαντική ποικιλομορφία μεταξύ ορισμένων τραγουδιών για ύπνο σε έξι κατηγορίες.

Οι συντάκτες της μελέτης δήλωσαν ότι εξετάστηκαν τα χαρακτηριστικά της μουσικής που χρησιμοποιούμε για να κοιμηθούμε και διαπιστώθηκε ότι παρόλο που η μουσική για ύπνο, γενικά, είναι πιο ήπια, πιο αργή, instrumental και διαθέτει συχνότερα σε ακουστικά όργανα από τα άλλα τραγούδια, εμφανίζει μεγάλη ποικιλία που περιλαμβάνει και μουσική που χαρακτηρίζεται από έντονη ενέργεια και ρυθμό.

Ενώ τρεις κατηγορίες περιλάμβαναν τραγούδια με τυπική μουσική για ύπνο, οι άλλες κατηγορίες χαρακτηρίζονταν από πιο δυνατή μουσική.

Η έρευνα επεσήμανε τραγούδια όπως το «Dynamite» των BTS και το «Lovely» της Billie Eilish και του Khalid ως παραδείγματα της δυναμικής και ταυτόχρονα χαλαρωτικής μουσικής που χρησιμοποιούν οι χρήστες του Spotify για να αποκοιμηθούν.

«Η μελέτη μπορεί τόσο να δώσει πληροφορίες για την κλινική χρήση της μουσικής όσο και να προωθήσει την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η μουσική χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση της ανθρώπινης συμπεριφοράς στην καθημερινή ζωή», πρόσθεσε η ομάδα πίσω από την έρευνα.

Αν και οι ερευνητές θεωρούν ότι τα πιο δυναμικά τραγούδια θα μπορούσαν να χαλαρώσουν τους ανθρώπους λόγω της οικειότητας, δήλωσαν ότι θα χρειαστούν συμπληρωματικές μελέτες για να προσδιοριστεί γιατί οι άνθρωποι επιλέγουν το συγκεκριμένο είδος μουσικής.

Συνολικά, η μελέτη διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει «μία και μοναδική λύση» για τη μουσική που ακούνε οι άνθρωποι για να κοιμηθούν.

πηγή: hit-channel.com

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News