Σάββατο 20 Απρίλιος 2024, 5:39
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η εκκωφαντική αφωνία της ΝΔ για τις παρακολουθήσεις δείχνει ενοχή

Την ενοχή του κυβερνώντος κόμματος δείχνει το γεγονός ότι τα στελέχη της κυβέρνησης αποφεύγουν να αναφερθούν στο θέμα των παρακολουθήσεων ρίχνοντας την μπάλα στην εξέδρα, λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Λένε μάλιστα ότι, με την στάση τους αυτή, το σκάνδαλο Μητσοτάκη γίνεται σκάνδαλο της ΝΔ και όλων των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

«Έχουν περάσει τόσες ώρες από τότε που ο Αλέξης Τσίπρας υπέβαλε την πρόταση μομφής και από την πλευρά της κυβέρνησης δεν έχει ακουστεί καμία απολύτως απάντηση για αυτές τις παρακολουθήσεις, για ποιο λόγο έγιναν, ποιοι το ήξεραν, ποιοι ευθύνονται και ποιοι όχι, τι ρόλο παίζει ο κ. Μητσοτάκης σε αυτήν την ιστορία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «ήδη, από την αρχή, ο κ. Γεραπετρίτης κατέφυγε στη λογική του “όλοι ίδιοι είναι”, ενώ και ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δε θα γίνει σύγκρουση, αλλά σύγκριση. Εδώ δε μιλάμε για σύγκριση όμως, γιατί δεν έχουμε καμία ομοιότητα μεταξύ μας. Ειδικά στο πώς αντιμετωπίζουμε τα θέματα Δημοκρατίας».

Η εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ακόμα ότι «αυτό που έχουν ήδη ξεκινήσει να κάνουν, είναι να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα. Και το κάνουν μέσα σε μαύρο σκοτάδι, προσπαθούν να “κλείσουν τα φώτα” της Βουλής. Κάνουν ό,τι μπορούν για να κουκουλώσουν το θέμα. Η κυβέρνηση δεν θα δώσει απαντήσεις. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να πιέζουμε. Αλλά και ο κόσμος θα πιέσει στη συνέχεια και αυτό θα αποτυπωθεί και στην κάλπη», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι τα κυβερνητικά στελέχη «δεν μπορούν πια να μιλάνε για “μύθους του Αισώπου” αφού πλέον υπάρχουν αποδείξεις που έχουν κατατεθεί. Πλέον δεν μιλάμε καν για δημοσιεύματα, αλλά για αποδείξεις που έχουν κατατεθεί από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα».

Σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, τα στελέχη της Κουμουνδούρου υπενθυμίσουν τι είχε συμβεί παλαιότερα στην Βουλή όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε ρωτήσει τον πρωθυπουργό αν θα παραιτηθεί σε περίπτωση που αποδειχθούν αυτές οι παρακολουθήσεις. «Ο κ. Μητσοτάκης έφυγε τρέχοντας από τη Βουλή. Αλλά και στις δηλώσεις του από την Κρήτη, πάλι γύρισε την μπάλα αλλού», τονίζουν με νόημα.

Προσθέτουν μάλιστα ότι «δύο πράγματα συμβαίνουν για τον κ. Μητσοτάκη: ή ήξερε άρα οφείλει να παραιτηθεί ή δεν ήξερε και θα πρέπει πάλι να παραιτηθεί, γιατί δεν ήταν ικανός να ελέγξει την ΕΥΠ, την υπηρεσία που πήρε υπό την εποπτεία του αμέσως μόλις ανέλαβε την πρωθυπουργία».

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News