Σάββατο 20 Απρίλιος 2024, 13:11
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις: Ο Τσίπρας ανάγκασε τον Μητσοτάκη να φύγει από τη Βουλή

Διάχυτη ήταν η ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ από την πορεία που πήρε η υπόθεση των υποκλοπών στην Βουλή, αφού, όπως λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε με δύο κινήσεις να αποδημήσει το κυβερνητικό αφήγημα και να φέρει σε δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφοντας την στρατηγική που ακολούθησε ο Αλέξης Τσίπρας απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λένε ότι: 

  • πρώτα απ’ όλα προκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί εάν αποδειχθεί πως η ΕΥΠ παρακολουθούσε υπουργούς και την ηγεσία του Στρατεύματος
  • και δεύτερον ότι, με την πίεση που άσκησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρώην πρωθυπουργός τον ανάγκασε να φύγει από την αίθουσα της Βουλής προκειμένου να μην απαντήσει. 

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε αν παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ οι αρχηγοί Ενόπλων Δυνάμεων και έφυγε. Φοβήθηκε γιατί έθεσα θέμα παραίτησης εάν ψεύδεται» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός πάντως ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε επιμόνως απάντηση από τον πρωθυπουργό για το εάν γνώριζε ότι παρακολουθούντο ο Κωστής Χατζηδάκης όσο και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος από την ΕΥΠ, δημιούργησε εντυπώσεις. Δηλαδή ότι κάτι γνωρίζει το οποίο ενδέχεται να αποκαλυφθεί μέσα από θεσμικές διαδικασίες.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός θα βρεθεί σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση εάν μέσα από τα στοιχεία της ΑΔΑΕ ή των παρόχων αποδειχθεί ότι οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν υπό παρακολούθηση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα απεύθυνε προειδοποίηση προς τους παρόχους λέγοντας πως υπάρχουν κυρώσεις για όποιον δεν τηρήσει τη νομοθεσία.

Ακόμα, το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε να κάνει δήλωση μετά την αποχώρηση του πρωθυπουργού από την αίθουσα δείχνει ότι ήταν προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα και κυρίως γι’ αυτήν την εξέλιξη.

«Δηλώνω τη βαθύτατη ανησυχία μου μετά το πέρας αυτής της συζήτησης παρουσία του πρωθυπουργού», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχισε: «Διότι του έθεσα ένα κρίσιμο ερώτημα να απαντήσει: εάν παρακολουθούνται οι αρχηγοί των ΕΔ από την ΕΥΠ -προσέξτε και όχι από κάποιο κακόβουλο λογισμικό- και φρόντισε να μην απαντήσει αλλά και να εξέλθει της αίθουσας».

«Είναι κρίσιμες οι στιγμές, το θέμα αφορά τον πυρήνα της εθνικής ασφάλειας. Με την εθνική ασφάλεια της χώρας δεν μπορεί να παίζουν. Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία σήμερα στη Βουλή να δώσει μία απάντηση ξεκάθαρη. Δεν το έκανε, ίσως φοβήθηκε διότι του έθεσα ζήτημα παραίτησης αν αποδειχθεί ότι ψεύδεται. Σε κάθε περίπτωση, τέτοιου είδους κρίσιμα ζητήματα εθνικής ασφάλειας δεν μπορεί να συζητιούνται με όρους πολιτική επικοινωνίας», προσέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η εικόνα της αποχώρησης από την αίθουσα του πρωθυπουργού χωρίς να δώσει απάντηση, θα τον ακολουθεί για πάντα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News