Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο: Λίγα άλλαξαν από τον Δεκέμβρη του 2008

Οι ανισότητες, η αδικία, η αστυνομική αυθαιρεσία, η στοχοποίηση της νεολαίας παραμένουν από εκείνη τη νύχτα του Δεκέμβρη του 2008 έως και σήμερα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη συμπλήρωση 14 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, συνδέει τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα με τον σοβαρό τραυματισμό από σφαίρα αστυνομικού, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη.

«Η χρονική σύμπτωση έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι λίγα πράγματα έχουν αλλάξει από εκείνη τη νύχτα του Δεκέμβρη του 2008», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ως εδώ. Δικαιοσύνη παντού. Αυτό είναι το σύνθημα της πολιτικής αλλαγής», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όλο το κείμενο της ανακοίνωσης

Σήμερα συμπληρώνονται δεκατέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του 16χρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από το όπλο αστυνομικού στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά από δεκατέσσερα χρόνια ένας άλλος δεκαεξάχρονος στη Θεσσαλονίκη χαροπαλεύει, γιατί κάποιος αστυνομικός έκρινε, πάλι, ότι έπρεπε να σημαδέψει στο κεφάλι με το όπλο του.

Η χρονική σύμπτωση έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι λίγα πράγματα έχουν αλλάξει από εκείνη τη νύχτα του Δεκέμβρη του 2008.

Οι ανισότητες, η αδικία, η αστυνομική αυθαιρεσία, η στοχοποίηση της νεολαίας ως «εσωτερικού εχθρού», είναι κρίκοι μιας αλυσίδας που απολήγει στην πολιτική ηγεσία της χώρας. Εδώ και τρία χρόνια η κυβέρνηση ενθαρρύνει την κρατική βία αδιαφορώντας για τις παράπλευρες απώλειες της.

Ως εδώ. Δικαιοσύνη παντού.

Αυτό είναι το σύνθημα της πολιτικής αλλαγής. Αυτό είναι το αίτημα των νέων ανθρώπων που ασφυκτιούν από τον πολιτικό αυταρχισμό, την ταξική αλαζονεία του κ.  Μητσοτάκη και βλέπουν την κυβέρνηση να ναρκοθετεί τα όνειρα και το μέλλον της.

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News