Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024, 17:09
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για 16χρονο Ρομά: Παραμονή της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, η ιστορία επαναλαμβάνεται ως τραγωδία

Ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον 16χρονο Ρομά που δέχτηκε σφαίρα αστυνομικού στο κεφάλι στη Θεσσαλονίκη. «Η ιστορία επαναλαμβάνεται όχι ως φάρσα, αλλά ως τραγωδία», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για το σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά από όπλο αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη, ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει: «H ιστορία επαναλαμβάνεται και όχι τυχαία. Μια ημέρα πριν την τραγική επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου ένας 16χρονος Ρομά παλεύει για τη ζωή του καθώς πυροβολήθηκε από σφαίρα αστυνομικού στο κεφάλι».

«Έναν μόλις χρόνο πριν ο 18χρονος Νίκος Σαμπάνης πέφτει νεκρός από σφαίρες αστυνομικών», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: «Αυτή τη φορά το αδίκημα ήταν 20 ευρώ που δε δόθηκαν σε βενζινάδικο στη Θεσσαλονίκη. Για 20 ευρώ και μια διαφυγή από το μπλόκο αστυνομικών. Ένα παιδί με σφαίρα στο κεφάλι».

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται όχι ως φάρσα, αλλά ως τραγωδία, ως αποτέλεσμα της αστυνομικής ασυδοσίας και απροκάλυπτης αυθαιρεσίας. Ως επιστέγασμα των… λυμένων χεριών, ως δολοφονικό χτύπημα στο κράτος δικαίου, κάτι σαν απάντηση στο αίτημα για δικαιοσύνη…», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News