Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024, 16:08
Ελλάδα

Συνταγματάρχης σε αστυνομικούς: «Έκανα ληστείες για να ξεχρεώσω τους τοκογλύφους»

«Έκανα ληστείες γιατί χρωστάω σε τοκογλύφους», φέρεται να είπε ο συνταγματάρχης που έμπαινε στις τράπεζες με μια χειροβομβίδα στα χέρια, απειλώντας τους υπαλλήλους ότι θα τους τινάξει στον αέρα, έπαιρνε μεγάλα χρηματικά ποσά και εξαφανιζόταν.

Ο 53χρονος συνταγματάρχης που είχε πραγματοποιήσει τρία “χτυπήματα” σε τραπεζικά υποκαταστήματα σε Παλαιό Φάληρο, Νέα Σμύρνη και Αργυρούπολη, σήμερα το πρωί δεν κατάφερε να ξεφύγει από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά τις δύο πρώτες του ληστείες, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ είχαν σχεδιάσει τον τρόπο με τον οποίο θα κατάφενραν να φτάσουν στα ίχνη του. Κι από ό,τι φαίνεται, τα κατάφεραν.

Περίπου στις 9.40 σήμερα το πρωί, ο συνταγματάρχης του Ελληνικού Στρατού πήγε στο υποκατάστημα της τράπεζας στη διασταύρωση των οδών Γερουλάνου και Γ΄ Σεπτεμβρίου. Εκεί, όταν έφτασε στο ταμείο, έβγαλε τη χειροβομβίδα και ζήτησε τα χρήματα από τους υπαλλήλους, οι οποίοι του τα έδωσαν.

Αμέσως, ο 53χρονος τράπηκε σε φυγή, Ωστόσο αυτή τη φορά δεν κατάφερε να ξεφύγει από τις ενέδρες των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. Περίπου δύο ώρες, αργότερα, ο συνταγματάρχης συνελήφθη, ενώ κινούνταν με το αυτοκίνητο του. Οι αστυνομικοί που του πέρασαν χειροπέδες, στην έρευνα που έκαναν στο όχημα του δεν εντόπισαν τη χειροβομβίδα, την οποία δεν αποκλείεται να έχει κρύψει στο σπίτι του ή σε κάποιο άλλο σημείο.

Ο συνταγματάρχης οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσή Αττικής, όπου εκεί φαίνεται να ομολόγησε τις πράξεις του, ενώ είπε στους αστυνομικούς ότι προχωρούσε στις ληστείες, προκειμένου να ξεχρεώσει μεγάλα ποσά που όφειλε σε τοκογλύφους.

Εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του

Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert.gr, ο συνταγματάρχης υπηρετεί σε μονάδα της Αττικής στη Διεύθυνση Διοικητικής Μέριμνας και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια του Στρατού.

Το περασμένο καλοκαίρι, το Συμβούλιο κρίσεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού αποφάσισε την αποστρατεία του αξιωματικού εξαιτίας των πολλών ποινών που του είχαν επιβληθεί για πειθαρχικά και διοικητικά αδικήματα. Παρόλα αυτά, ο συνταγματάρχης εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του, καθώς δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη στο ΦΕΚ η απόφαση αποστρατείας του.

Την ίδια ώρα, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το είδος και την προέλευση της χειροβομβίδας που φέρεται να χρησιμοποίησε ο ληστής για να απειλήσει το προσωπικό.

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News