Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024, 10:32
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Συνδέσμος Σιδηροδρομικών Αχαΐας: Δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει ο Προαστιακός

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, παράρτημα Ν. Αχαΐας, σε ανακοίνωση του αναφέρει:

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου ΣΣΠ Ν. Αχαΐας, καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΣΕ και της ΤΡΕΝΟΣΕ που με αφορμή τη ζημιά που υπέστη η διάβαση της οδού Διγενή Ακρίτα στα Μποζαίτικα, προσπαθούν να κλείσουν τον Προαστιακό της Πάτρας.

Σταμάτησαν τα δρομολόγια του Προαστιακού Ρίο-Αγ. Ανδρέας, με πρόσχημα ότι έχει βλάβη η Γραμμή όπως έστειλε στα τοπικά ΜΜΕ ο άσχετος <<ιθύνοντας>> του σιδηροδρόμου. Είναι άξιον απορίας που ενώ καθημερινά σε όλη την Ελλάδα δεκάδες διαβάσεις δεν λειτουργούν λόγω βλάβης και ελλείψει προσωπικού να τα επισκευάσουν εγκαίρως, δε σταματούν τα δρομολόγια, διότι υπάρχει σχετικός κανονισμός για το πώς διέρχονται οι αμαξοστοιχίες σε τέτοιες περιπτώσεις, στην Πάτρα για κάτι τέτοιο σταματούν με εντολές άνωθεν.

Οι σιδηροδρομικοί και ο λαός της Πάτρας έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια όλες τους τις δυνάμεις να διατηρήσουν ανοιχτό τον Προαστιακό. Παρόλο που δεν υπάρχει προσωπικό με ευθύνη της διοίκησης και της εκάστοτε κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους. Θυμίζουμε ότι ο Προαστιακός φτιάχτηκε από τους σιδηροδρομικούς της Πάτρας και είναι απαράδεκτο για ψήλου πήδημα να σταματούν τα τρένα προκαλώντας αναστάτωση στο επιβατικό κοινό που το αγκάλιασε και το στήριξε από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του.

Σαν σιδηροδρομικοί δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει ο Προαστιακός. Δεν ξέρουμε τι σκέφτονται η διοίκηση και η κυβέρνηση. Τους καλούμε να σταματήσουν την πολιτική τους αυτή και να αφήσουν τον εμπαιγμό γιατί δεν πείθουν κανέναν. Παρόλες τις προεκλογικές τους υποσχέσεις για επέκταση του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου, οι ενέργειές τους δείχνουν το αντίθετο.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να επαναλειτουργήσει ο Προαστιακός και καλούμε τους φορείς της Πάτρας να ξεσηκωθούν.


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News