Σάββατο 5 Οκτώβριος 2024, 12:17
Ελληνική Μουσική Συναυλίες

Συναυλία ενότητας και μνήμης για τα θύματα των Τέμπων στο Καλλιμάρμαρο

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο), ο Σύλλογος Συγγενών των Θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη διοργανώνει μια μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στις ψυχές που χάθηκαν στις 28 Φεβρουαρίου 2023. Αυτή η νύχτα μνήμης έχει στόχο, μέσα από τη μουσική και την αλληλεγγύη, να ενώσει τους ανθρώπους, καλώντας μας να μην ξεχάσουμε τους αδικοχαμένους και να συνεχίσουμε να τους τιμούμε.

Στην τραγωδία στα Τέμπη, 57 ζωές χάθηκαν τραγικά στην κοιλάδα των Τεμπών. Ενάμιση χρόνο μετά, οι συγγενείς των θυμάτων μιλούν εκ μέρους τους, προσκαλώντας μας να ενωθούμε και να γίνουμε κι εμείς φωνές μνήμης και δικαίωσης.

«Μέσα από τον πόνο γίναμε όλοι ένα, ενώ η σιωπή της απουσίας μας ενώνει ακόμη περισσότερο. Η μουσική είναι η δύναμη που συνδέει τις ψυχές μας. Ευχόμαστε η ένωσή μας αυτή να αγγίξει τον ουρανό και τα αστέρια, και όσο πορευόμαστε στις ράγες της δικής μας ζωής, η μνήμη των αγαπημένων μας θα είναι το φάρος μας κάθε μέρα.»

Οι διοργανωτές επισημαίνουν την ευθύνη όσων συνεχίζουν να ζουν ξεχνώντας και παραβλέποντας το μέγεθος της τραγωδίας. Ευελπιστούν ότι αυτός ο αγώνας θα φέρει ένα καλύτερο μέλλον για τις νέες γενιές.

Καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη συναυλία για τα Τέμπη

Σπουδαίοι καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς στη συναυλία, με σκοπό να τιμήσουν τις ζωές που χάθηκαν τόσο πρόωρα, μέσα από την ψυχή και την αγάπη τους. Ανάμεσά τους:

– Φοίβος Δεληβοριάς
– Κοινοί Θνητοί
– Σωκράτης Μάλαμας
– Θανάσης Παπακωνσταντίνου
– Τάνια Τσανακλίδου

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News