Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024, 18:33
Culture

Συναυλία – αφέρωμα στον Ντέιβιντ Μπόουι στο «Νιάρχος» με δωρεάν είσοδο

Αφιέρωμα στον Ντέιβιντ Μπόουι στις 8 Ιανουαρίου, ανήμερα της επετείου γέννησης του εμβληματικού καλλιτέχνη, επιφυλάσσει η Heroes tribute band στην Αγορά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Αφιέρωμα στον Ντέιβιντ Μπόουι στις 8 Ιανουαρίου, ανήμερα της επετείου γέννησης του εμβληματικού καλλιτέχνη, επιφυλάσσει η Heroes tribute band στην Αγορά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Η πρώτη πολυσυλλεκτική μπάντα στην Ελλάδα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα όπου όλες οι μουσικές περίοδοι του Μπόουι θα παρελάσουν χρονολογικά, σε τραγούδια ερμηνευμένα από διαφορετικούς τραγουδιστές με κάθε έναν να αποτυπώνει μια περίοδο από το τεράστιο έργο του.

Από το Space Oddity του 1969 μέχρι το Blackstar το 2016, ο Μπόουι άφησε ανεξίτηλα το στίγμα του στο καλλιτεχνικό στερέωμα, μέσα από τραγούδια-σταθμούς και δίσκους που αποτελούν σημεία αναφοράς. Ένα δύσκολο εγχείρημα που επετεύχθη μέσα από τη διαρκή αναζήτηση, τον αυτοσχεδιασμό και την καινοτομία.

Η Heroes tribute band ξεκίνησε την πορεία της πριν περίπου έξι χρόνια, με αφορμή τον θάνατο του Μπόουι, και έχει στο ενεργητικό της μεγάλα live. Το πρώτο έγινε το 2016, υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την ανακούφιση των προσφύγων. Έκτοτε συμμετέχει σε αφιερώματα συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου, αλλά και εξαιρετικές κριτικές.

Την «Heroes tribute band» αποτελούν οι Τόλης Φασόης, Sugahspank!, Lou is, Γιώργος Μπίλιος, George Gaudy (φωνές), Βαγγέλης Στεφανόπουλος, πιάνο/πλήκτρα, Γιώργος Βασιλάτος (ηλεκτρική κιθάρα), Μάριος Λαζ Ιωαννίδης (ακουστική κιθάρα), Στέλιος Πασχάλης (τύμπανα), Θοδωρής Καπετανάκος (μπάσο) και Sam Marlieri (σαξόφωνο).

H συναυλία στο ΚΠΙΣΝ πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο

Πηγή: skai.gr

πηγή: www.skai.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News