Πέμπτη 19 Σεπτέμβριος 2024, 4:43
Ξένη Μουσική

Suga: Κορεατικό κανάλι ζητάει δημόσια συγγνώμη για την προβολή ψεύτικων πλάνων του αστέρα των BTS

Μετά από τις έντονες αντιδράσεις των θαυμαστών των BTS και του Suga, το JTBC ζήτησε επίσημα συγγνώμη.

Το νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο JTBC εξέδωσε επίσημη δημόσια συγγνώμη για τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο από κάμερα ασφαλείας που έδειχναν έναν άνδρα να πέφτει από ένα ηλεκτρικό πατίνι, το οποίο εσφαλμένα παρουσιάστηκε ως πλάνα του Suga των BTS.

Ο ράπερ των BTS πρόσφατα κατηγορήθηκε από τη νοτιοκορεατική αστυνομία για οδήγηση ηλεκτρικού πατινιού υπό την επήρεια αλκοόλ, πέραν του νόμιμου ορίου.

Τελικά, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και η υπόθεση βρίσκεται υπό έρευνα. Επιπλέον, ο 31χρονος καλλιτέχνης έχασε την άδεια οδήγησής του και του επιβλήθηκε πρόστιμο.

Μετά το περιστατικό, τόσο ο Suga όσο και η εταιρεία των BTS, η Big Hit Music, δημοσίευσαν ξεχωριστές δηλώσεις συγγνώμης.

Όταν μετέδωσε αρχικά την είδηση, το JTBC δημοσιοποίησε στις 7 Αυγούστου τα ψευδή πλάνα από την κάμερα ασφαλείας, τα οποία έδειχναν έναν άγνωστο άνδρα να οδηγεί σε έναν κεντρικό δρόμο με ένα ηλεκτρικό πατίνι και να πέφτει.

Το δίκτυο ισχυρίστηκε ότι τα πλάνα απεικόνιζαν τον Suga. Ωστόσο, μετά την αποκάλυψη της αστυνομίας ότι ο καλλιτέχνης των BTS οδηγούσε το πατίνι του σε πεζοδρόμιο, το JTBC αναγνώρισε το λάθος του αρχικού ρεπορτάζ του.

Παρ’ όλα αυτά, το δίκτυο αργότερα δέχθηκε έντονες αντιδράσεις από θαυμαστές και χρήστες του διαδικτύου όχι μόνο για την απόδοση των πλάνων στον Suga, αλλά και για το γεγονός ότι δεν ζήτησε επίσημα συγγνώμη.

Στις 16 Αυγούστου, το JTBC εξέδωσε επίσης μία συγγνώμη κατά τη διάρκεια του βραδινού δελτίου ειδήσεων.

«Το δημοσιογραφικό τμήμα της μετέδωσε στις 7 Αυγούστου το περιστατικό οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ του μέλους των BTS, Suga. Στο πρώτο μέρος του ρεπορτάζ μας, δείξαμε πλάνα από κάμερα ασφαλείας ενός ηλεκτρικού πατινιού που περνούσε από έναν κεντρικό δρόμο», είπε ο παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων.

«Αργότερα επιβεβαιώθηκε μέσω αστυνομικών ερευνών ότι ο άνδρας στο βίντεο δεν ήταν ο Suga. Ζητάμε συγγνώμη για τη σύγχυση που προκαλέσαμε», πρόσθεσε, σύμφωνα με τη μετάφραση του Koreaboo.

Η δημόσια συγγνώμη του JTBC δεν ήταν αρκετή για να ηρεμήσει την αναστάτωση που προκλήθηκε από το αρχικό λάθος της δημοσιογραφικής τους κάλυψης.

Η σπουδαιότητα του θέματος, ειδικά για έναν παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη όπως ο Suga, αναδεικνύει την ευθύνη των μέσων ενημέρωσης να επαληθεύουν με ακρίβεια τις πληροφορίες τους προτού τις δημοσιοποιήσουν.

Η κοινή γνώμη και οι θαυμαστές των BTS αντέδρασαν έντονα στην αρχική παρουσίαση του θέματος. Το γεγονός ότι το JTBC δεν είχε προχωρήσει αμέσως σε επίσημη συγγνώμη δημιούργησε επιπλέον δυσαρέσκεια, με αποτέλεσμα να κατακλυστεί το δίκτυο με σχόλια και αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα που καταδίκαζαν το λανθασμένο ρεπορτάζ.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News