Σάββατο 13 Απρίλιος 2024, 1:33
Κόσμος

Στόλτενμπεργκ: «Η Ρωσία θα κλιμακώσει την επίθεσή της στην Ουκρανία την άνοιξη»

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, όχι απλά δεν είναι αισιόδοξος ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον, αλλά προέβλεψε ότι η Ρωσία θα κλιμακώσει την επίθεσή της την άνοιξη. Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ τόνισε ότι οι Ρώσοι προσπαθούν αυτό το διάστημα να παγώσουν τις συγκρούσεις, αλλά φοβάται ότι την άνοιξη θα εξαπολύσουν μεγάλη επίθεση.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ μίλησε μέσω βίντεο σε συνέδριο για νέες γεωπολιτικές και οικονομικές στρατηγικές που διοργάνωσε η βρετανική εφημερίδα «Financial Times» και έκανε φυσικά αναφορά στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας. «Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ότι η Ρωσία προσπαθεί να παγώσει τον πόλεμο, τουλάχιστον για μια μικρή χρονική περίοδο, έτσι ώστε να αναδιοργανωθεί, να αναρρώσει και να προσπαθήσει να εξαπολύσει μια μεγαλύτερη επίθεση την άνοιξη», τόνισε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ξεκαθάρισε ότι τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό της Ουκρανίας και θα την ενισχύσουν συνέχεια με πολεμικό υλικό, ενώ φάνηκε απαισιόδοξος για την εύρεση ειρηνικής λύσης στον πόλεμο. «Τα μέλη του ΝΑΤΟ συνεχίζουν τις προμήθειες όπλων σε μια προσπάθεια στήριξης της Ουκρανίας, παρά τις ανησυχίες ότι η ενίσχυση αυτή… στεγνώνει το δυτικό οπλοστάσιο. Οι προϋποθέσεις για διπλωματική λύση δεν υπάρχουν τώρα. Εάν θέλουμε μια ειρηνική λύση, πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία», τόνισε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News