Πέμπτη 19 Σεπτέμβριος 2024, 5:02
Ξένη Μουσική

Stevie Wonder: Απευθύνει κάλεσμα για ενότητα με το νέο τραγούδι «Can We Fix Our Nation’s Broken Heart»

Το νέο τραγούδι του Stevie Wonder φιλοδοξεί να φέρει ξανά την ελπίδα.

Ο Stevie Wonder επέστρεψε με το νέο τραγούδι «Can We Fix Our Nation’s Broken Heart», την πρώτη κυκλοφορία του μετά από τέσσερα χρόνια.

Μετά από την εντυπωσιακή εμφάνισή του στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών, το τραγούδι ακολουθεί τα θέματα της ομιλίας του, όπου προέτρεψε το κοινό να αξιοποιήσει την κρίσιμη στιγμή στην οποία βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο κόσμος αυτή τη στιγμή.

Στο τραγούδι, ο Stevie Wonder απευθύνει κάλεσμα για ενότητα μέσα από συγκινητικούς στίχους, ρωτώντας: «Μπορούμε να διορθώσουμε την πληγωμένη καρδιά του έθνους μας; Είμαστε αρκετά γενναίοι για να προσπαθήσουμε;»

Η συνοδεία μιας ακουστικής κιθάρας και ένας σταθερός ρυθμός παρέχουν τον ρυθμό για το ρεφρέν και μία βασική υπενθύμιση: «Είμαστε οικογένεια.»

Τελικά, το «Can We Fix Our Nation’s Broken Heart» υποστηρίζει την ισόβια δέσμευση του Stevie Wonder να γκρεμίσει τα τείχη και να φέρει τους ανθρώπους κοντά.

«Ξέρω τη σημασία της δράσης», είπε ο 74χρονος καλλιτέχνης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο.

«Τώρα είναι η στιγμή να καταλάβουμε πού βρισκόμαστε και τι θα χρειαστεί για να κερδίσουμε: να κερδίσουμε τις πληγωμένες καρδιές, να κερδίσουμε τους απογοητευμένους, να κερδίσουμε τα οργισμένα πνεύματα — τώρα είναι η στιγμή», συνέχισε.

«Αυτή είναι η στιγμή που θα θυμάστε όταν θα λέτε στα παιδιά σας πού ήσασταν και τι κάνατε… Πρέπει να επιλέξουμε το θάρρος αντί για την αδράνεια. Ήρθε η ώρα να σηκωθούμε!», ανέφερε, προσθέτοντας: «Και να πάμε να ψηφίσουμε!»

Στη συνέχεια, ενθάρρυνε το κοινό να αγωνιστεί τραγουδώντας την επιτυχία του «Higher Ground» από το 1973 με το ίδιο όνομα.

Το «Can We Fix Our Nation’s Broken Heart» φαίνεται να είναι ένα κατάλληλο τραγούδι για μία εκλογική χρονιά και αποτελεί στην πραγματικότητα το πρώτο τραγούδι του Stevie Wonder μετά τις προηγούμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές το 2020.

Εκείνη τη χρονιά, κυκλοφόρησε τρία τραγούδια, το «Real Love» με τον Byron Miller και τον Walter Beasley, το «Where Is Our Love Song» με τον Gary Clark Jr., και το «Can’t Put It In the Hands of Fate» με τους Rapsody, Cordae, Chika και Busta Rhymes.

Ακόμη και πριν από την κυκλοφορία του «Can We Fix Our Nation’s Broken Heart», ο Stevie Wonder είχε αρχίσει να επιστρέφει στο πολιτικό σκηνικό.

Στις αρχές Αυγούστου, μίλησε στην κηδεία του Duke Fakir των Four Tops και ερμήνευσε δύο τραγούδια.

Στη συνέχεια, εμφανίστηκε στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών για το 2024.

«Φέτος, προσευχήθηκα πολύ για να έρθει ειρήνη στα έθνη του κόσμου μας, αλλά και σε κάθε μία από τις καρδιές μας, ακόμα κι αν οι καρδιές μας έχουν χτυπηθεί και σπάσει πέρα από την προσευχή», είπε στην ομιλία.

Εξίσου αξιέπαινες είναι οι ανθρωπιστικές προσπάθειες, η φιλανθρωπική ηγεσία και η γενναιοδωρία του πνεύματος του Stevie Wonder.

Το 1983, πρωτοστάτησε στην καθιέρωση της Ημέρας του Martin Luther King ως εθνική εορτή και το τραγούδι του «Happy Birthday» έγινε ο ύμνος του κινήματος.

Η συμμετοχή του στο φιλανθρωπικό τραγούδι «We Are The World» το 1985 για την καταπολέμηση της πείνας στην Αφρική αποτελεί ορόσημο στη μουσική βιομηχανία, ενώ η συμμετοχή του στον αγώνα για το τέλος του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική είναι θρυλική.

Ο Stevie Wonder είναι ο νεότερος αποδέκτης των Τιμητικών Διακρίσεων του Kennedy Center, έχει παρασημοφορηθεί ως Διοικητής του Εθνικού Τάγματος Τεχνών και Γραμμάτων της Γαλλίας και έχει ενταχθεί, μεταξύ άλλων, στο Rock and Roll Hall of Fame, στο Songwriters Hall of Fame και στο NAACP Hall of Fame.

Επίσης, έχει λάβει το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας και έχει διοριστεί Αγγελιοφόρος Ειρήνης του ΟΗΕ με ειδική εστίαση στα άτομα με αναπηρίες.

Ο Stevie Wonder συνεχίζει να ασκεί καθοριστική επιρροή στα γεγονότα των ΗΠΑ και του κόσμου, αποδεικνύοντας τον ακτιβισμό που τον έχει κάνει μία τόσο σημαντική φωνή για την κοινωνική πρόοδο και την παγκόσμια αρμονία.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News