Σάββατο 20 Απρίλιος 2024, 11:55
Sports

Στέφανος Τσιτσιπάς – Νόβακ Τζόκοβιτς το ζευγάρι του τελικού στο Australian Open

Η… σκακιέρα στο Australian Open στήθηκε πριν από δυο εβδομάδες και πλέον έμειναν οι δυο τους. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του αυστραλιανού Grand Slam, μετά τις νίκες που πέτυχαν οι δυο κορυφαίοι τενίστες στα ημιτελικά.

Η.. σκακιέρα στο Australian Open στήθηκε πριν από δυο εβδομάδες και πλέον έμειναν οι δυο τους. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του αυστραλιανού Grand Slam, μετά τις νίκες που πέτυχαν οι δυο κορυφαίοι τενίστες στα ημιτελικά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι αποφασισμένος να κατακτήσει το πρώτο του Grand Slam, στη δεύτερη του συμμετοχή σε τελικό major τουρνουά. Απ’ την άλλη, ο Νόβακ Τζόκοβιτς στοχεύει για τον 10ο τίτλο του στο Australian Open κι έτσι να ισοφαρίσει τον μεγάλο του αντίπαλο Ράφα Ναδάλ, φτάνοντας τους 22 τίτλους Grand Slam.

Καταλαβαίνει κανείς ότι η κυριακάτικη αναμέτρηση (29 Ιανουαρίου στις 10:30 το πρωί ώρα Ελλάδας) στην “Rod Laver Arena” συγκεντρώνει… παγκόσμιο ενδιαφέρον!

Στον πρώτο ημιτελικό της ημέρας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Κάρεν Χατσάνοφ με 3-1 σετ (7-6 (2), 6-4, 6-7 (6), 6-3) και μετά τους χαμένους ημιτελικούς το 2019, το 2021 και το 2022, προκρίθηκε στον πρώτο του τελικό στο Australian Open και 2ο συνολικά σε ένα Grand Slam μετά το Roland Garros του 2021.

Λίγη ώρα αργότερα, ήταν η σειρά του Νόβακ Τζόκοβιτς να πάρει το “¨εισιτήριο” στον τελικό του Australian Open, επικρατώντας του Τόμι Πολ με 3-0 (7-5, 6-1, 6-2).

Το πρώτο σετ είχε μια απίστευτη εξέλιξη. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε μια.. ανάσα από την κατάκτησή του, κάνοντας το 5-1, αλλά ο Τόμι Πολ έκανε μια τρομερή αντεπίθεση, το έφτασε στο 5-5, για να το χάσει τελικά με 7-5 μετά από 1 ώρα αγώνα!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έκανε τα ίδια λάθη στα άλλα δυο σετ, “καθαρίζοντας” με συνοπτικές διαδικασίες τον Αμερικανό (6-1 και 6-2), θέλοντας περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά για να τα κατακτήσει και να προκριθεί.

 


πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News