Σάββατο 20 Απρίλιος 2024, 7:14
Auto-Moto

Škoda: Τρία νέα ηλεκτρικά μέχρι το 2026

Η Škoda φαίνεται πως μπαίνει πλέον δυνατά στην ηλεκτροκίνηση, αλλάζοντας εντελώς το αρχικό της πλάνο. Σε πρώτη φάση αυτό επισπεύδει την παρουσίαση νέων ηλεκτρικών μοντέλων σε βάθος τετραετίας και για να καταστεί βιώσιμο αυξάνει την επένδυσή της από τα €3,2 δις στα €5,6 δις.

Εκπρόσωπος της Škoda, επιβεβαίωσε στο Bρετανικό Autocar πως μέχρι το 2026 θα κυκλοφορήσουν τρία εντελώς νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τη Škoda, τα οποία θα έρθουν να πλαισιώσουν το μοναδικό ηλεκτρικό στην γκάμα της σήμερα, το Enyaq. Παράλληλα τόνισε πως αυτά θα είναι μόνον η αρχή, αφού σύμφωνα με το νέο της πλάνο, στοχεύει το 50 με 70% των πωλήσεών της μέχρι το τέλος της δεκαετίας, να αφορά σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

Όσον αφορά στα τρία νέα μοντέλα, αυτά θα είναι ένα crossover που θα κυκλοφορήσει το 2024 με την πιθανή ονομασία Elroq, ένα μεγάλο SUV που θα βασιστεί στο Vision 7S Concept και ένα κόμπακτ SUV που θα βασιστεί στο αδελφό CUPRA Urban Rebel, με τα δύο τελευταία να ρίχνονται στην αγορά από το 2026.

Θυμίζουμε επίσης πως ήδη στα πλάνα της τσεχικής εταιρείας εξετάζεται και το ενδεχόμενο οι επόμενες γενιές των Fabia και Octavia να είναι ηλεκτρικές, αυτά τα μοντέλα ωστόσο δεν θα εμφανιστούν πριν το 2026. 

Αυτό το αναθεωρημένο πλάνο της Škoda  πάντως, έρχεται να υποστηρίξει το γενικότερο πλάνο του ομίλου Volkswagen που θέλει την παραγωγή 10 νέων ηλεκτρικών μοντέλων έως το 2026 για όλες τις εταιρείες του. 

[Πηγή: Autocar]


πηγή: drive.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News