Τρίτη 16 Απρίλιος 2024, 20:48
Ευ Ζην

Σκιάθος: Το νησί με τις 60 εκπληκτικές παραλίες

Σκιάθος. Την αποκαλούν και «το νησί των 60 παραλιών» εξαιτίας της επιβλητικής της ακτογραμμής των 44 χιλιομέτρων.

Η λευκόχρυση άμμος και τα κρυστάλλινα καθαρά νερά είναι η ταυτότητα των παραλιών της ενώ το βραχώδες τοπίο της Σκιάθου – ειδικά στην βόρεια πλευρά- συμπληρώνει την εικόνα του πιο τουριστικά ανεπτυγμένου -αλλά πάντα ειδυλλιακού- νησιού των Σποράδων.

Η Σκιάθος είναι επίσης γνωστή ως «το νησί του Παπαδιαμάντη» και όσοι έχουν διαβάσει βιβλία του κορυφαίου Έλληνα λογοτέχνη θα φτάσουν ήδη με μια πολύ γλυκιά εικόνα για το νησί εντός τους.

Στην ουσία, το σπίτι του κορυφαίου λογοτέχνη, το οποίο έχει γίνει μουσείο είναι και η πρώτη σημαντική στάση στην πόλη του νησιού. Ο Παπαδιαμάντης γεννήθηκε στη Σκιάθο το 1851.

Το σπίτι του, κοντά στο λιμάνι, διατηρήθηκε και στεγάζει σήμερα το ομώνυμο μουσείο, αφιερωμένο στη ζωή και στο έργο του.

Εντός του, θα δείτε έπιπλα του μεγάλου λογοτέχνη, όπως το γραφείο στο οποίο συνέγραψε ένα μεγάλο μέρος των κλασσικών του έργων αλλά και μια μεγάλη συλλογή από χειρόγραφα, πολλά από τα οποία αναφέρονται στην αγάπη του για τη Σκιάθο.

Το δεύτερο εξίσου γοητευτικό σημείο στην πόλη της Σκιάθου είναι το καταπράσινο Μπούρτζι. Στην ουσία πρόκειται για μια μικρή, γεμάτη δέντρα χερσόνησο, η οποία χωρίζει το λιμάνι από τον υπόλοιπο οικισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News