Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024, 0:18
Culture

«Σήμερα θα ανταμώσει με τον Αλέκο της»: Το συγκινητικό «αντίο» της Finos Film στη Νόνικα Γαληνέα

«Η κινηματογραφική της πορεία αν και δεν ήταν μεγάλη, αφού το πάθος της ήταν πάντα το θέατρο και οι μεταφράσεις θεατρικών έργων, κατάφερε να αφήσει και εκεί το στίγμα της»

Ένα συγκινητικό «αντίο» στη σπουδαία ηθοποιό Νόνικα Γαληνέα, που έφυγε σήμερα από τη ζωή,  έστειλε η Finos Film μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

«Σήμερα λέμε αντίο στην αγαπημένη Νόνικα Γαληνέα, που “έφυγε” λίγο πριν γιορτάσει τα 85 της χρόνια. Με ιδιαίτερη παιδεία, αριστοκρατική ομορφιά και ταλέντο, υπηρέτησε το θέατρο για πάνω από 50 χρόνια, μέσα από εκλεκτά έργα και συνεργασίες με ιερά τέρατα της υποκριτικής τέχνης».

«Η κινηματογραφική της πορεία αν και δεν ήταν μεγάλη, αφού το πάθος της ήταν πάντα το θέατρο και οι μεταφράσεις θεατρικών έργων, κατάφερε να αφήσει και εκεί το στίγμα της» σημειώνεται στις αναρτήσεις.

Η Finos Film υπενθυμίζει ότι το ντεμπούτο της Νόνικας Γαληνέα έγινε στην ταινία της Φίνος Φιλμ «Η Λεωφόρος του Μίσους» (1968), όπου εμφανίζεται να τραγουδά με την φωνή της
Τζένης Βάνου, ενώ το 1971 συμμετείχε στο πλευρό της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία «Η Κόρη του Ήλιου».

«Αξιοσημείωτος ρόλος και πολύ αγαπητός στο κοινό ήταν στην ταινία «Η Κόμησσα της Κέρκυρας» (1972) πλάι στην Ρένα Βλαχοπούλου. Σήμερα θα ανταμώσει με τον Αλέκο της. Καλό ταξίδι» καταλήγει η Finos Film.
 

Πηγή: skai.gr


πηγή: www.skai.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News