Πέμπτη 19 Σεπτέμβριος 2024, 20:07
Ξένη Μουσική

Selena Gomez: Το Netflix κυκλοφόρησε το πρώτο teaser της ταινίας «Emilia Pérez»

Η ταινία «Emilia Pérez», με πρωταγωνίστρια τη Selena Gomez, έκλεψε την παράσταση στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα το teaser για το βραβευμένο στις Κάννες μουσικό δράμα «Emilia Pérez» του Jacques Audiard, με πρωταγωνίστριες τη Selena Gomez και τη Zoe Saldaña, το οποίο θεωρείται ως ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της υπηρεσίας streaming για τις υποψηφιότητες των Βραβείων Όσκαρ.

Η ταινία ήταν μία από τις μεγάλες εκπλήξεις στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, όπου κέρδισε το βραβείο της Κριτικής Επιτροπής (Jury Prize) και το βραβείο της Καλύτερης Ηθοποιού για τη Selena Gomez και τη Zoe Saldaña και τις συμπρωταγωνίστριές τους Karla Sofía Gascón και Adriana Paz.

Σε σκηνοθεσία του Γάλλου σκηνοθέτη Jacques Audiard, η ταινία «Emilia Pérez» εστιάζει στην ιστορία της Μεξικανίδας βαρόνου ναρκωτικών Emilia Pérez, την οποία υποδύεται η Karla Sofía Gascón.

Η Emilia σκηνοθετεί τον θάνατό της για να αποφύγει τις αρχές και τελικά να λάβει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα για να προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου.

Η Zoe Saldaña εμφανίζεται στον ρόλο της Rita, της δικηγόρος που η Emilia στρατολογεί για να τη βοηθήσει να πετύχει το σχέδιό της, ενώ η Selena Gomez υποδύεται την Jessi Del Monte, την εν διαστάσει σύζυγο της Emilia.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του «Emilia Pérez» από το Netflix, αυτή η οδύσσεια ακολουθεί το ταξίδι τεσσάρων ξεχωριστών γυναικών στο Μεξικό, καθεμιά από τις οποίες αναζητά την ευτυχία της.

Όπως αναφέρεται: «Η τρομερή αρχηγός καρτέλ Emilia (Gascón) στρατολογεί τη Rita (Saldaña), μία υποτιμημένη δικηγόρο κολλημένη σε μία αδιέξοδη δουλειά, για να τη βοηθήσει να σκηνοθετήσει τον θάνατό της, ώστε η Emilia να ζήσει αυθεντικά ως ο αληθινός της εαυτός» και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου.

Στην ταινία συμμετέχουν επίσης η Adriana Paz και ο Edgar Ramírez.

Στο teaser, οι θεατές βλέπουν στιγμιότυπα της Selena Gomez να κοιτάζει την κάμερα, να ξεσπά σε δάκρυα και να ξαπλώνει σε μία κουβέρτα με τη φανταστική οικογένειά της ενώ παρακολουθούν τα αστέρια.

Καθ’ όλη τη διάρκεια, κάποιος — πιθανότατα η πρωταγωνίστρια Karla Sofía Gascón — τραγουδάει στα ισπανικά με έναν ψιθυριστό τόνο.

«Μισή πλούσια, μισή φτωχή, μισή αρχηγός, μισή βασίλισσα», λέει η φωνή σύμφωνα με τους αγγλικούς υπότιτλους του Netflix, ενώ στην οθόνη εμφανίζεται η Selena Gomez να περπατά αργά τη στιγμή που ακούγεται η λέξη «βασίλισσα».

«Μισή εδώ, μισή εκεί, μισή νεκρή, μισή ζωντανή/ Μισή μέσα, μισή έξω, όλα, τίποτα.»

Μετά από μία γρήγορη αλληλουχία χορευτικών σκηνών με την Gomez και τις συμπρωταγωνίστριές της, πυροβολισμούς και αίματα, το trailer τελειώνει με ένα κοντινό πλάνο της 32χρονης τραγουδίστριας και ηθοποιού να εκπνέει ήσυχα, με τα μάτια της κλειστά.

Το Netflix απέκτησε τα δικαιώματα της ταινίας «Emilia Perez» μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα της στις Κάννες.

Το νέο teaser trailer δεν αποκαλύπτει πολλά ακόμα, αλλά είναι γεμάτο με εντυπωσιακές εικόνες.

Και, σε αντίθεση με πολλές μουσικές ταινίες που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια, η «Emilia Pérez» δεν προσπαθεί καθόλου να κρύψει ότι είναι μουσική ταινία, καθώς στο trailer παρουσιάζονται τόσο ένα από τα πρωτότυπα τραγούδια της όσο και σκηνές από μερικά μεγάλα χορευτικά νούμερα.

Τη μουσική του «Emilia Pérez» συνέθεσε ο Clément Ducol, ενώ τα τραγούδια για την ταινία έγραψε η Γαλλίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Camille με τη βοήθεια ενός Μεξικανού μεταφραστή.

Το «Emilia Perez» θα κάνει πρεμιέρα σε επιλεγμένους αμερικανικούς κινηματογράφους την 1η Νοεμβρίου, πριν κυκλοφορήσει στο Netflix στις 13 Νοεμβρίου.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News