Δευτέρα 16 Σεπτέμβριος 2024, 22:33
Ξένη Μουσική

Sade: Επιστρέφει με νέο τραγούδι

Μετά από μακρά απουσία από τη μουσική σκηνή, η Sade επιστρέφει δυναμικά με το νέο της τραγούδι “Young Lion”, το οποίο θα περιλαμβάνεται στον πολυαναμενόμενο δίσκο TRAИƧA. Ο δίσκος, που θα κυκλοφορήσει στις 22 Νοεμβρίου 2024, είναι μια συλλογή τραγουδιών που υποστηρίζουν την ευαισθητοποίηση γύρω από τους τρανς και μη δυαδικούς καλλιτέχνες, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Red Hot, που προωθεί τη δημόσια υγεία και την ισότητα μέσω της μουσικής.

Το “Young Lion” είναι ένα βαθιά προσωπικό κομμάτι, αφιερωμένο στο γιο της Sade, Izaak, που είναι τρανς άντρας. Αυτή είναι η πρώτη επίσημη κυκλοφορία της Sade από τα soundtrack που είχε συνθέσει το 2018, ενώ το τελευταίο της άλμπουμ Soldier of Love είχε κυκλοφορήσει το 2010. Η συμμετοχή της στον δίσκο δείχνει την υποστήριξή της στη διαφορετικότητα και τη δικαιοσύνη.

Η συλλογή TRAИƧA, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 100 καλλιτέχνες, είναι χωρισμένη σε οκτώ κεφάλαια και περιλαμβάνει συνολικά 46 τραγούδια. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες βρίσκονται οι André 3000, Sam Smith, Beverly Glenn-Copeland και Jeff Tweedy, ενώ το project αποτίει φόρο τιμής στην εμβληματική τρανς καλλιτέχνη της ηλεκτρονικής μουσικής SOPHIE, που πέθανε το 2021.

Ο συμπαραγωγός του TRAИƧA, Dust Reid, μίλησε για την έμπνευση πίσω από το project, τονίζοντας τη δύναμη των τρανς καλλιτεχνών να “μετατρέπουν τη θλίψη σε δυνατότητες” και το πώς αυτό μπορεί να αποτελέσει μάθημα για όλους μας. “Οι τρανς άνθρωποι αποκαλύπτουν χάρτες δυνατοτήτων για όλους μας”, είπε, υπογραμμίζοντας τη σημασία της αυτοανακάλυψης και του εσωτερικού ταξιδιού που πραγματοποιούν. “Είναι κάτι που όλοι μπορούμε να μάθουμε – να διευρύνουμε τις δυνατότητες της ανθρώπινης ζωής.”

Η Sade δεν είναι η μόνη που συνεισφέρει στο project. Η συλλογή περιλαμβάνει διασκευές και αποκλειστικά κομμάτια από καλλιτέχνες όπως οι Wendy & Lisa, οι οποίες συνεργάστηκαν με τον Prince, και η Lauren Auder, σε μια εκτέλεση του “I Would Die 4 U”. Το project αποτελεί μια ισχυρή υπενθύμιση της συνεισφοράς των τρανς καλλιτεχνών στη μουσική σκηνή και την κουλτούρα γενικότερα.

Το TRAИƧA θα κυκλοφορήσει στις 22 Νοεμβρίου 2024. Πρόκειται για ένα έργο που όχι μόνο προάγει τη μουσική, αλλά και τη συνειδητοποίηση, την υποστήριξη και την αλληλεγγύη προς την τρανς κοινότητα.

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News