Παρασκευή 12 Απρίλιος 2024, 23:26
Auto-Moto

RS Evolution, το αυτοκινούμενο που χωράει ένα smart [video]


Δεν είναι όλα τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα ίδια. Το RS Evolution για παράδειγμα, ξεχωρίζει και για την πολυτέλειά του, αλλά κι επειδή μπορείτε να το φορτώσετε με το διθέσιο Smart σας για να το χρησιμοποιείτε σε κοντινές διαδρομές, εκεί που θα κατασκηνώσετε.

Ο Βρετανός κατασκευαστής έχει συμπληρώσει 35 χρόνια παρουσίας με το RS Evolution να αντιπροσωπεύει μια ολόκληρη διαδοχή από μοντέλα σε διάφορες εκδοχές μεγέθους και μηχανικών μερών.

Άσε τους άλλους να φορτώνουν στο αυτοκινούμενό τους ποδήλατα ή μηχανάκια. Εσύ θα πάρεις μαζί το Smart σου!

Η διαβίωση σε τροχόσπιτο αντιπροσωπεύει ένα πιο μποέμικο τρόπο ζωής. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθείτε τις πολυτέλειες που έχετε συνηθίσει.

RS Evolution

Τώρα, το πιο πρόσφατο δημιούργημα της βρετανικής εταιρείας ξεκινά από τα €304.000, που σίγουρα είναι πολλά χρήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η BMW M4 μετατράπηκε σε τροχόσπιτο παντός εδάφους!

Αν όμως κάποιος σχολιάσει ότι με τόσα λεφτά αγοράζεις ολόκληρο διαμέρισμα, θα αντιτείνετε ότι και το RS Evolution είναι πολυτελές σα διαμέρισμα. Ίσως και παραπάνω, ενώ περιλαμβάνει και θέση στάθμευσης, έστω και κινητή.

RS Evolution

Αξίζει να σημειωθεί ότι το RS Evolution δεν έχει πολλή σχέση με τα τροχόσπιτα που έχουμε κατά νου. Σκεφτείτε μόνο ότι διαθέτει ενδοδαπέδια θέρμανση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ιπτάμενο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο προσγειώνεται σε φέρι

Μπορείτε να αποθηκεύσετε 500 lt γλυκού νερού, ναι, μισό κυβικό μέτρο. Διαθέτει τρεις μπαταρίες 100 A, ένα inverter 3.000 W και γεννήτρια, ενώ εξοπλίζεται και με ηλιακούς συλλέκτες στον βασικό εξοπλισμό. Και βέβαια, υπάρχει μια μακρά λίστα έξτρα αξεσουάρ.

RS Evolution

Αλλά υπάρχει ένα ακόμα σημαντικό προσόν του βρετανικού αυτοκινούμενου. Σε αντίθεση με αυτό που απαιτούν τα περισσότερα ανταγωνιστικά του μοντέλα, δεν απαιτεί ειδική άδεια οδήγησης και μπορεί να οδηγηθεί με το απλό δίπλωμα αυτοκινήτου, αρκεί να έχει εκδοθεί πριν από το 1997. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Φτιάξε ένα τροχόσπιτο με τουβλάκια LEGO

Έχει να  να κάνει με κάποια νομοθεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά θέλγει ορισμένους ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης κατηγορίας οχημάτων. Όχι πως η οδήγηση του θηρίου θα είναι κάτι απλό που πρέπει να αντιμετωπίζεται ελαφρά τη καρδία.

RS Evolution

Το RS Evolution βασίζεται σε ένα σασί DAF 10 τόνων, αν κι υπάρχει επιλογή και για αντίστοιχο της Mercedes-Benz.

 

πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News