Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024, 23:09
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πήρε νέα προθεσμία για τις 21 Δεκεμβρίου

Νέα προθεσμία, την τρίτη κατά σειρά, έλαβε η Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να απολογηθεί για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο μικρότερων παιδιών της. Η 34χρονη μητέρα από την Πάτρα θα απολογηθεί στις 21 Δεκεμβρίου.

Η νέα προθεσμία στη Ρούλα Πισπιρίγκου δόθηκε καθώς η ανακρίτρια αποφάσισε να κάνει δεκτά τα αιτήματα που κατέθεσε ο συνήγορος της κατηγορουμένης, Αλέξης Κούγιας, για κλήτευση συγκεκριμένων μαρτύρων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα κριθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας το αίτημα που υποβλήθηκε για ακυρότητα της προδικασίας. 

«Σήμερα είναι μία εξαιρετική μέρα για την δικαιοσύνη, γιατί η τακτική ανάκριση έκανε δεκτά όλα τα αιτήματά μας και η ανακρίτρια κ. Τζωρτζάτου, δέχτηκε ότι έπρεπε να έχουν εξεταστεί όλοι αυτοί οι μάρτυρες οι οποίοι δεν εξετάστηκαν στην προδικασία και που για αυτό το λόγο δεν εξετάστηκαν και στην τακτική ανάκριση. Θα τους καλέσει όλους όσους αναφέρονται» τόνισε ο Αλέξης Κούγιας.

Τι ζητά η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου

Ο κ.  Κούγιας αμφισβητεί το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας και, όπως αναφέρει το σχετικό αίτημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια, το πόρισμα αυτό ήταν προσυνεννοημένο.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ζήτησε να κληθούν συγκεκριμένα πρόσωπα και μάλιστα να εξετασθούν κατ’ αντιπαράσταση με τους ιατροδικαστές, Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρηα. 

Συγκεκριμένα ο κ. Κούγιας ζητεί να κληθούν και να εξετασθούν ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων οι: Χρήστος Κραββαρίτης, ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Φώτιος Χατζηνικολάου, αναπληρωτής καθηγητής ιατροδικαστικής στην Ιατρική Σχολή ΑΠΘ και Συμεών Μεσογίτης, ιατροδικαστής.

Επιπλέον  ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου ζητεί να κληθούν και να εξετασθούν συμπληρωματικά οι Νικόλαος Καρακούκης, Νικόλαος Καλόγρηας, Χρήστος Ευτυχιάδης αλλά και να εξετασθούν για πρώτη φορά οι Χαρά Σπηλιοπούλου, Γεώργιος Σταυρουλάκης.

Ακόμη ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε αίτημα προκειμένου να κληθεί για κατάθεση ο ιατροδικαστής Σ. Τσαντίρης ο οποίος και έχει κάνει τη νεκροψία-νεκροτομή κατ’ εντολή της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάντο της Μαλένας. 

Ακόμη ζήτησε να κληθεί και η παθολογοανατόμος κ. Αντιγόνη Μητσέλου.

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News