Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024, 13:44
Ελλάδα

Ρόδος: Τα έκαναν «καλοκαιρινά» – Τα νέα στοιχεία πίσω από τις κλοπές που προκάλεσαν αίσθηση στο νησί

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου διακριβώθηκε, η εγκληματική δράση ομάδας Ελλήνων, οι οποίοι ενέχονται στη συστηματική διάπραξη κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Ρόδου και των περιχώρων (Αρχίπολη – Σάλακος – Αρχάγγελος – Παστίδα).

Για τις περιπτώσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία τριών βασικών δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, μετά από διεξαγωγή εμπεριστατωμένης έρευνας προέκυψε ότι, από τα τέλη του 2021 οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει δομημένη ομάδα με διαρκή δράση και ενεργώντας από κοινού, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και συνδρομή συνεργών, έχοντας εξασφαλίσει κατάλληλη υποδομή (διαρρηκτικά εργαλεία, τρόχο κοπής μετάλλων, πένσα, γάντια κ.λ.π.) μετέβαιναν σε υπαίθριους περιφραγμένους χώρους και αποθήκες όπου, εκμεταλλευόμενοι την απουσία ιδιοκτητών, αφαιρούσαν αλουμίνια, μπαταρίες, καλώδια, σωλήνες χαλκού και ανακυκλώσιμα υλικά με στόχο
τον παράνομο πορισμό εισοδήματος.

Οι δράστες για την επίτευξη του σκοπού τους χρησιμοποιούσαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν. Από τη μελέτη της μεθοδολογίας που ακολουθούσαν, την αποδόμηση της εγκληματικής τους δραστικότητας, τη συγκριτική και συνδυαστική αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων στοιχείων εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπής (έξι τετελεσμένες και μια απόπειρα) αντικειμένων που διέπραξαν κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και συγκεκριμένα, από 15 Δεκεμβρίου 2021 έως 9 Ιανουαρίου 2022.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, ενώ η διερεύνηση συνεχίζεται προκειμένου να εξετασθεί τυχόν συμμετοχή των κατηγορούμενων σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις και να ταυτοποιηθούν οι συνεργοί τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News