Τετάρτη 27 Σεπτέμβριος 2023, 19:03
Ελλάδα

Ρεσιτάλ προκλήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο – 67 παραβιάσεις του εναέριου χώρου

Κρεσέντο προκλητικότητας της Τουρκίας στο Αιγαίο. Δυνάμεις της πολεμικής αεροπορίας της γειτονικής χώρας, πραγματοποίησαν συνολικά 67 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, οι αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας πραγματοποίησαν συνολικά 67 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, την Τρίτη (06.12.2022).

Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο προκλητικό σκηνικό στους αιθέρες του Βορειοανατολικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου, έλαβαν μέρος συνολικά 10 τουρκικά αεροσκάφη.

Ειδικότερα, 4 ζεύγη τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 πέταξαν πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο και προχώρησαν σε 7 παραβάσεις του FIR Αθηνών. Στις παραβιάσεις συμμετείχαν και δύο τουρκικά Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη UAV.

Από τα μαχητικά αεροσκάφη κανένα δεν ήταν οπλισμένο, ενώ δεν σημειώθηκαν εμπλοκές. Ωστόσο, υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα (05.12.2022), 20 τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο 84 φορές και σημειώθηκαν 5 αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά.

Τα εχθρικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις, βάσει των διεθνών κανόνων, κατά πάγια πρακτική.

πηγή: OnAlert.gr

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News