Παρασκευή 26 Απρίλιος 2024, 0:48
Auto-Moto

Rally Monte Carlo Historique: Bravo Les Grecs – 4troxoi.gr

Η ελληνική ομάδα “Team Les Grecs”, κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία το απαιτητικό Ιστορικό Ράλλυ Μόντε Κάρλο 2022, πετυχαίνοντας παράλληλα αξιόλογες επιδόσεις.

Η τελευταία ημέρα του Ιστορικού Ράλλυ Μόντε Κάρλο 2022, δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ελληνική ομάδα “Les Grecs”.

Οι Δημήτρης Καλογεράς-Χρήστος Διαμαντόπουλος με την κόκκινη Αλφέττα είδαν την προσπάθεια τους να λήγει άδοξα καθώς λόγω παράβασης στα όρια ταχύτητας επήλθε ο αποκλεισμός τους βάση κανονισμών.

Στην 187η θέση ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι Γιώργος Σπηλιόπουλος- Κυριάκος Κοφινάς με τη γκρισιελ Μπέτα, αντιμετωπίζοντας εκ νέου ζημιές στο αυτοκίνητο τους, έκαναν αγώνα δρόμου στις δύο νυχτερινές ειδικές διαδρομές που απέμειναν ώστε να βρεθούν στην τελική κατάταξη. Όπερ και εγένετο, το πλήρωμα κατάφερε να γευτεί τη χαρά του τερματισμού παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν.

Στην 117η θέση ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι Παντελής Ποσειδών- Κατερίνα Ποσειδών με την Φουλβια, ακολούθησαν έναν σταθερό ρυθμό, αποφεύγοντας τα λάθη και δικαιώθηκαν.

Στην 89η θέση βρέθηκαν οι Πέτρος Βασιλόπουλους-Δημήτρης Σταθάκος με το πορτοκαλί Εσκορτ, την τελευταία ημέρα του αγώνα έδειξαν πως αν είχα αποφύγει κάποια λάθη στις πρώτες ειδικές διαδρομές θα είχαν τερματίσει αρκετά ψηλά. Ενδεικτικό της ποιότητας του πληρώματος ήταν η νίκη στην 16η ειδική διαδρομή του αγώνα. Παρά τα λάθη και τις αστοχίες το πλήρωμα κρατάει τους ανταγωνιστικούς χρόνους.

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος. Στην 47η θέση ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι ιπτάμενοι στην κυριολεξία Αλέξανδρος Χριστοδούλου-Άρης Γεωργοσόπουλος με το Ιμπ, στις δύο τελευταίες ειδικές διαδρομές τα έδωσαν όλα. Πίεσαν το αξιόπιστο όχημα τους στο όριο και σε συνδυασμό με τις ελάχιστες ποινές που δέχθηκαν τερμάτισαν εντός πενηντάδας στο Ιστορικό Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Τρομερή επίδοση αν αναλογιστούμε πως οι φετινές συμμετοχές έφτασαν τις 269!

Για την ιστορία νικητές του αγώνα ήταν οι Antoine Ruart-Philippe Ruart Porsche 911.

Με τον αγώνα να περνάει στην ιστορία ευχόμαστε να ζήσουμε ανάλογες στιγμές από τις ελληνικές συμμετοχές και στην 25η έκδοση του Ιστορικού Ράλλυ Μόντε Κάρλο. _ Γ. Τ.

Υ.Γ.

Έζησαν τη στιγμή οι συμπατριώτες μας. Σεμνά και με την αξιοπρέπεια που τους διακρίνει σε κάθε τους δραστηριότητα. Μια παρέα που εξελίχθηκε σε ομάδα και έχουν πολλά να πουν στους φίλους τους, ανανεώνοντας τη συμμετοχή τους για το 2023.

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του ΣΙΣΑ, Μιχάλη Μουζούκη που μας ξεπέρασε στην ενημέρωση, ενώ δεν έχουμε αμφιβολία πως το 2023, ο Γιώργος Δελαπόρτας θα κάνει τα μαγικά του ώστε να “επιστρέψει η αφετηρία” στην Ακρόπολη, ενώ θα επιστρατευθεί ο Regularity Μaster Σπύρος Μουστάκας και στα πλήκτρα.

Με γεγονότος πως η ομαδική προσπάθεια ευγενών συναγωνιστών, ξεπερνάει τα αποτελέσματα που κρύβουν αλήθειες.

Μια σειρά άρθρων του ΓΤ, μέσα απο το ρεπορτάζ του ΜΜ, αφιερωμένα: Στο δημιουργό Γιώργο Δελαπόρτα, στο φίλο μας Γιώργο Αλεβιζοπουλο που έλειψε και στους Γιάννη Κατσαούνη-Μαθιο Μανσόλα που μας έχουν διδάξει regularity on fire και ας μην το ξέρουν. Αν κάπου αστοχήσαμε ζητάμε συγγνώμη απο την παρέα των δέκα που παρακολουθήσαμε συχνά με ενδιαφέρον, σπάνια με αμηχανία._ Σ. Χ.


πηγή: 4troxoi.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News