Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024, 16:56
Πολιτική

«Qatar Gate» – Εύα Καϊλή: Τι έδειξε η έρευνα για τους «λογαριασμούς της στον Παναμά»

Απάντηση από τις αρχές του Παναμά έλαβε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος σχετικά το αν η Εύα Καϊλή είχε λογαριασμούς σε τράπεζα της χώρας.

Όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο του «Qatar Gate», είχε αναφερθεί πως οι αρχές του Κατάρ είχαν καταθέσει 30 εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζα του Παναμά, 20 εκατομμύρια σε λογαριασμό της Εύας Καϊλή και 10 εκατομμύρια σε μέλη της οικογένειας της.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος είχε στείλει ερώτημα προς τις αρχές του Παναμά και σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το MEGA, οι αρχές απάντησαν πως δεν υπάρχουν λογαριασμοί της Ελληνίδας ευρωβουλευτή στον Παναμά.

“Φύλλο και φτερό” το κινητό της

Στο μεταξύ, οι βελγικές αρχές συνεχίζουν να ψάχνουν ενδελεχώς όλες τις επαφές που είχε στο κινητό της η Εύα Καϊλή και σχετίζονται είτε με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είτε με χώρες όπως το Κατάρ.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι καταθέσεις του Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος αποφάσισε να συνεργαστεί με την αστυνομία και πλέον αυτοπαρουσιάζεται ως… μεσάζων και όχι ως “εγκέφαλος” του “Qatar Gate”. Στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει κάνει, οι βελγικές αρχές επικεντρώνονται στα πρόσωπα από το Κατάρ που θα “δώσει” ο Παντσέρι. 

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News