Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024, 8:30
Πολιτική

Πρόταση μομφής: Σφοδρή σύγκρουση Γεωργιάδη – Πολάκη με βαρείς χαρακτηρισμούς

«Πόλεμος» ανάμεσα σε Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλο Πολάκη στη Βουλή κατά την διάρκεια συζήτησης της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Λέτε δικαιοσύνη παντού σαν σύνθημα. Όταν σας συμφέρει μόνο; Η ΕΛΑΣ συνέλαβε έναν από τους προσταυτευόμενους μάρτυρες, τον Δεστεμπασίδη. Χάρη στις καταθέσεις του και στην προστασία που του παρείχατε εσείς, εμείς και ο Λοβέρδος κρεμαστήκαμε στα μανταλάκια. Ο Μάξιμος έφαγε τα λεφτά των ανθρώπων. Ένα συγγνώμη ακούσαμε από σας; Τόσο σας αρέσει η δικαιοσύνη. Αθωώθηκε με βούλευμα 10 – 0 και οι άλλοι δέκα δεν πήγαμε στον δικαστήριο καν. Άρα αθώοι και οι δέκα και δεν ζητάτε ακόμη συγνώμη.Παραμένετε άθλια υποκείμενα σκευωροί και ψεύτες και συκοφάντες. Εσείς οι λασπολόγοι έχετε μούτρα να μιλάτε για μας για την δημοκρατία», ανέφερε ο κ.Γεωργιάδης και τόνισε πως στις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα έγινα πλημμέλημα οι υποκλοπές.

«Καταλάβαμε γιατί. Στο ειδικό δικαστήριο η γραμματέας του κυρίου Καλογρίτσα κατέθεσε ότι περνάτε σακούλες με μαύρο χρήμα.Και το δικαστήριο αποφάσισε να πάει το θέμα στον οικονομικό εισαγγελέα για το αν τα πήρε τα χρήματα. Το κάνατε πλημμέλημα για να καλύψετε τα μαύρα λεφτά που περνάτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Και είπε ο Καλογρίτσας στο Πολάκη, βούλωσε το είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου. Και τι έκανε ο Πολάκης. Έβγαλε το σκασμό και το βούλωσες τα μαύρα λεφτά του Καλογρίτσα».

Τι απάντησε ο Πολάκης

Ο Παύλος Πολάκης απάντησε επί προσωπικού στον Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας: «Ακούστε κύριε Γεωργιάδη. Εσάς μπορεί να σας χρηματοδοτούν επιχειρηματίες. Εμένα όχι. Εγώ προεκλογική εκστρατεία έκανα με τα δικά μου λεφτά» ανέφερε ο κ. Πολάκης, κάνοντας παράλληλα σήμα στον κ. Γεωργιάδη να κατεβάσει το χέρι του. «Κατέβασε το χέρι σου τώρα μιλάω εγώ».

Εγώ βγήκα βουλευτής έχοντας ένα παρελθόν στον δήμο Σφακίων και μία αλλαγή στον τόπο μου που πέντε ζωές να ζήσεις δεν πρόκειται να το κάνεις. Εσένα, μπορεί ιδιοκτήτες μεγάλων ιδιωτικών κέντρων να χρηματοδοτούν την προεκλογική σου εκστρατεία, εγώ κοιτάζω του πάντες στα μάτια γιατί κανείς δεν με έχει στο χέρι ποτέ», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσον αφορά το συγκεκριμένο, γιατί είσαι συνειδητός και επαγγελματίας ψεύτης, όταν γύρισε ο Καλογρίτσας και είπε αυτήν την κουβέντα, του είπα να βγάλει τον (…) και ότι δεν με έχει στο χέρι όπως και κανέναν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και μετά τον έπιασαν οι ζαλάδες και ο αρρυθμίες. Σε εμένα τέτοιες κουβεντούλες δεν θα πετάς. Δεν κατέθεσε κανείς για εμένα ότι του έδωσε 2 εκατ. σε βαλίτσες ή 70 χιλιάδες στην γραμματέα μου. Επίσης δεν αθωώθηκες. Ένας διεφθαρμένος εισαγγελέας σε αρχειοθέτησε, δεν σε αθώωσε. Δεν τολμούσε να σε αθωώσει. Όλα αυτά “Κυριακή κοντή γιορτή”. Θα ερευνηθούν ξανά τα πάντα» κατέληξε.

Επανήλθε ο Γεωργιάδης με αναφορές για… Ρανταπλάν

«Όταν ήμουν μικρός διάβαζα το κόμικ Λούκι Λουκ. Εκεί υπήρχε ένας σκύλος ο Ρανταπλάν. Το χαρακτηριστικό του ήταν ότι του πάταγαν το πόδι στο 1ο καρέ και ούρλιαζε μετά από 30 καρέ. Είχε λίγο αργή αντίδραση. Καταθέτω στα πρακτικά της Βουλής, γιατί από σήμερα αυτός ο μεγάλος λεβέντης των Σφακίων πρέπει να ονομάζεται Ρανταπλάν. Σε άρθρο του “Έθνος”, “Καλογρίτσας σε Πολάκη: είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου” και έχει μέσα όλον τον διάλογο, αλλά περιέργως δεν υπάρχει στα πρακτικά της Βουλής όλος ο διάλογος αυτός. Και ερωτώ κ. Πολάκη. Μήνυση στον κ. Καλογρίτσα που σου είπε αυτά του έκανες; Όχι. Έρχεσαι τώρα έναν χρόνο μετά και μου πουλάς μαγκιά; Εσύ σε εμένα;» ανέφερε στην συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Και συμπλήρωσε: «Αυτός δε που κατέθεσε ότι μου έδωσε επιχειρηματίας 2 εκατ. ονομάζεται Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης και είναι σήμερα στην “μπουζού” γιατί έκλεβαν λεφτά των ανθρώπων. Σε αυτόν τον απατεώνα αναφέρεσαι και παίρνεις τοις μετρητοίς αυτήν την κατάθεση και για την οποία έχω αρχειοθετηθεί. Ευτυχώς κανένας δεν σε έχει ορίσει εσένα Πολάκη εισαγγελέα και δικαστή. Άρα τις μαγκιές σου, εάν τις έχεις, να τις δείξεις στον Καλογίτσα και να του κάνεις μήνυση. Ρανταπλάν».

Στην αντεπίθεση μέσω facebook ο Πολάκης

Ο Παύλος Πολάκης απάντησε στον Άδωνι Γεωργιάδη μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook.

«Με είπες Ρανταπλάν. Δεν θα ανταποδώσω, αποκαλώντας σε τον μεγαλύτερο ΚΛΟΟΥΝ που έχει περάσει από τη Βουλή. Δεν θα το κάνω γιατί αντιλαμβάνομαι τον πανικό που σε έχει πιάσει πως σε λίγο η χώρα θα απαλλαγεί όχι μόνο από εσάς αλλά και από τους Ντογιάκους και τους Καψιμάληδες. Καταλαβαίνω κακομοίρη μου ότι βλέπεις να έρχεται ΦΥΛΑΚΗ και τρέμεις!!! Υ.Γ. Άλλωστε μόνο οι χαρακτηρισμοί λαδέμπορας και μαυραγορίτης της κατοχής, σου ταιριάζουν!!».

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News