Τετάρτη 24 Απρίλιος 2024, 0:08
Sports

Προκριματικά Euro 2024: Η Ουαλία «σόκαρε» την Κροατία στις καθυστερήσεις, τρία γκολ η Ισπανία στη Νορβηγία

Η πρεμιέρα της Κροατίας στα προκριματικά του Euro 2024 “στράβωσε” στις καθυστερήσεις του αγώνα που έγινε στο Σπλιτ, με την Ουαλία να ισοφαρίζει (1-1). Η Νορβηγία προσπάθησε να παίξει στα… ίσα την Ισπανία στη Μάλαγα, αλλά οι Ίβηρες επικράτησαν με 3-0 και μπήκαν με νίκη στη διαδικασία. Με 2-0 πέρασε η Ρουμανία από την Ανδόρα.

Η Κροατία δεν μπόρεσε να κάνει την πρεμιέρα που θα ήθελε στα προκριματικά του Euro 2024. Αν και προηγήθηκε μέσα στο Σπιτ της Ουαλίας με το τέρμα του Κράμαριτς (28′) δεν μπόρεσε να… καθαρίσει την αναμέτρηση και το “πλήρωσε” στο φινάλε του αγώνα, με τον Μπρόντχεντ να διαμορφώνει το τελικό 1-1 με κοντινή προβολή στο 90+3′.

Η ισοπαλία αυτή έδωσε από ένα βαθμό σε κάθε ομάδα και άφησε την κορυφή του 4ου ομίλου στην Τουρκία (επικράτησε νωρίτερα εκτός έδρας της Αρμενίας με 2-1).

Η Νορβηγία ήταν άκρως ανταγωνιστική στη Μάλαγα αλλά “λύγισε” τελικά με 3-0 από την Ισπανία, που μπήκε με το… δεξί στην εποχή Ντε Λα Φουέντε.

Η Ισπανία άνοιξε ο σκορ στο 13′ με τον όλμο, το ματς κράτησε πολύ καλό ρυθμό, με τις δυο ομάδες να παίζουν επιθετικά και τους Σκανδιναβούς -χωρίς τον τραυματία, Χάαλαντ στην αποστολή τους- να ψάχνουν την ισοφάριση. Τελικά, ο 33χρνος Χοσέλου “καθάρισε” το ματς για τους γηπεδούχους, σκοράροντας στο 83′ και στο 85′.

η νίκη αυτή έφερε την Ισπανία στην κορυφή του πρώτου προκριματικού ομίλου του Euro 2024, μαζί με την Σκωτία (νωρίτερα κέρδισε την Κύπρο με 3-0).

Η Ρουμανία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Ανδόρα και πήρε την εύκολη νίκη με 2-0, σε ματς για τον 9ο προκριματικό όμιλο. Το “τρίποντο” αυτό ήρθε μετά την άνετη επικράτηση της Ελβετίας στην έδρα της Λευκορωσίας (5-0).

Μαν και Άλιμπεκ ήταν οι σκόρερ των Βαλκάνιων, με το σκόρερ του δεύτερου τέρματος να είχε βρει δίχτυα και στο 30΄, ωστόσο, το γκολ δε μέτρησε μετά την εξέταση της φάσης από το VAR (οφσάιντ).

Αποτελέσματα και βαθμολογίες στα ματς των ομίλων που έγιναν το Σάββατο (25.03)

1ος Όμιλος

Σκωτία-Κύπρος 3-0

Ισπανία-Νορβηγία 3-0

Ρεπό: Γεωργία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (1αγ.)

Ισπανία 3

Σκωτία 3

Νορβηγία 0

Κύπρος 0

Γεωργία 0 -0αγ.

4ος Όμιλος

Αρμενία-Τουρκία 1-2

Κροατία-Ουαλία 1-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (1αγ.)

Τουρκία 3

Ουαλία 1

Κροατία 1

Αρμενία 0

Λετονία 0 -0αγ.

9ος Όμιλος

Λευκορωσία-Ελβετία 0-5

Iσραήλ-Κόσοβο 1-1

Ανδόρα-Ρουμανία 0-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (1αγ.)

Ελβετία 3

Ρουμανία 3

Κόσοβο 1

Ισραήλ 1

Ανδόρα 0

Λευκορωσία 0

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News