Σάββατο 20 Απρίλιος 2024, 10:49
Auto-Moto

Προ των πυλών το νέο ηλεκτρικό SUV της Ford

Περίπου δύο μήνες πριν τα αποκαλυπτήρια του, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Ford εντoπίστηκε να δοκιμάζεται καμουφλαρισμένο σε δημόσιους δρόμους.

Το νέο μοντέλο του Μπλε Οβάλ θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του γκρουπ VW, όπως τα VW ID.4 και Αudi Q4 e-tron, προσφέροντας αυτονομία έως και 500 km. Θα είναι διαθέσιμο σε πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και μέγιστη ισχύ τους 299 PS.

Ford

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού Autocar, θα έχει μήκος περίπου 4,6 m και μεταξόνιο 2,8 m. Πληροφορίες θέλουν τη Ford να στοχεύει να πουλήσει πάνω από 1,2 εκατ. κομμάτια του νέου της ηλεκτρικού SUV μέσα στα επόμενα έξι χρόνια.

Η παρουσίασή του θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο και προς τα μέσα του έτους θα μπει στη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία, παίρνοντας τη θέση του Fiesta.

Ford

Θυμίζουμε ότι η Ford θα λανσάρει τρία ολοκαίνουργια, πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη τα επόμενα δύο χρόνια, πριν μεταβεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική γκάμα οχημάτων έως το 2030.

O κατασκευαστής παράλληλα θα επικεντρωθεί στην Ευρώπη στα SUV, crossover, pick-up και στα επαγγελματικά της οχήματα, με στόχο την επίτευξη υψηλότερων περιθωρίων κέρδους και λιγότερο υψηλών πωλήσεων.

Πηγή: Autocar

 


πηγή: drive.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News