Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024, 7:02
Ελλάδα

Prapas Sweet Home: Κατεδαφίστηκε το θρυλικό ζαχαροπλαστείο στο Παλαιό Φάληρο

Τίτλοι τέλους για το θρυλικό ζαχαροπλαστείο – καφέ, «Prapas Sweet Home», στο Παλαιό Φάληρο, που για δεκαετίες υπήρξε ένα από τα πιο γνωστά στέκια των νοτίων προαστίων.

Το ζαχαροπλαστείο «Prapas Sweet Home» έκλεισε το 2018 και πριν από δύο ημέρες, το κτίριο κατεδαφίστηκε, όπως φαίνεται και σε σχετικό βίντεο που δημοσίευσε κάτοικος της περιοχής. Ακόμα και όσοι δεν είχαν επισκεφθεί το ζαχαροπλαστείο του Πράπα, σίγουρα το έχουν… τραγουδήσει, μιας και ο Νίκος Καρβέλας φρόντισε να το κάνει… ύμνο, μέσα από τις “Καλοκαιρινές διακοπές΄”: “Μα το βραδάκι όλοι στο Sweet Home, με τα κορίτσια αγκαλιά, κάποιο παρτάκι κανονίζαμε μετά το σινεμά”.

Η ιστορία του Prapas Sweet Home

Η ιστορία του «Prapas Sweet Home» ξεκίνησε από την Ομόνοια το 1952. Στο Παλαιό Φάληρο άνοιξε επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος και στον αριθμό 58, το 1963 και από τότε, μεσουρανούσε για 55 ολόκληρα χρόνια.

Αναδείχθηκε σε ιστορικό μαγαζί των νοτίων προαστίων, αποτέλεσε σημείο συνάντησης κυρίως για νότιους αλλά και μη.

Αντίστοιχης φήμης με το «Zonar’s» στο κέντρο της Αθήνας, ο «Πράπας» αποτέλεσε επί σειρά ετών στέκι διανοούμενων, καλλιτεχνών, μουσικών μέχρι και ναυάρχων, λόγω της περιοχής. 

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News