Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024, 2:29
Sports

Πορτογαλία – Ελβετία 6-1: «Μυθικός» Ράμος στην επιβλητική νίκη – πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2022

Η Πορτογαλία ήταν ασταμάτητη κόντρα στην Ελβετία και τη “διέλυσε” με 6-1 για να πάρει με εντυπωσιακό τρόπο την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2022, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Γκονσάλο Ράμος.

Ο Φερνάντο Σάντος έδωσε φανέλα βασικού στον Ράμος και άφησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στον πάγκο και ο 21χρονος επιθετικός της Μπενφίκα τον δικαίωσε απόλυτα, πετυχαίνοντας ένα ιστορικό χατ τρικ. Παράλληλα οδήγησε την Πορτογαλία στη μεγαλύτερη νίκη των “16” των Μουντιάλ 2022 και απέναντι από το Μαρόκο για μία θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι

Η Ελβετία ξεκίνησε πιο δυνατά το ματς, αλλά η Πορτογαλία ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ, με τον Γκονσαλό Ράμος να πιάνει ένα τρομερό σουτ στο 18′ και να στέλνει την μπάλα στην κλειστή γωνία του Ζόμερ και τα δίχτυα για το 1-0 στον αγώνα.

Λίγο μετά, Οτάβιο και Ράμος δεν κατάφεραν να νικήσουν ξανά τον τερματοφύλακα της Ελβετίας, αλλά το ίδιο συνέβη και με τον Σακίρι για την Ελβετία, καθώς την απευθείας εκτέλεση φάουλ του απέκρουσε ο Κόστα.

Η Πορτογαλία βρήκε έτσι την ευκαιρία να “καθαρίσει” το ματς, με τον 40χρονο Πέπε να σκοράρει με κεφαλιά μετά από κόρνερ, για το 2-0 στο ματς. Οι Πορτογάλοι συνέχισαν όμως στον ίδιο ρυθμό και ο Ράμος βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά το πλασέ του απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα ο Ελβετός τερματοφύλακας.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, αλλά ούτε και η εικόνα στο δεύτερο μέρος. Η Πορτογαλία “κυριάρχησε” πλήρως και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της. Ο Ράμος στο 51′ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, με ωραία προβολή από γύρισμα του Νταλότ, έκανε το 3-0 στο ματς, ενώ στο 57′, η ομάδα του Σάντος αναπτύχθηκε υπέροχα στην αντεπίθεση και ο Ράφαελ Γκερέρο βρέθηκε ανενόχλητος σε θέση βολής, σουτάροντας άψογα για το 4-0.

Η Ελβετία μείωσε αμέσως μετά με γκολ του Ακάντζι μετά από κόρνερ, αλλά η Πορτογαλία ήταν αυτή που διεύρυνε στη συνέχεια το προβάδισμά της. Ο Ράμος ολοκλήρωσε την εκπληκτική του εμφάνιση με ένα τρίτο υπέροχο γκολ στο 67′ για το 5-1 στην αναμέτρηση, ενώ ο Ράφαελ Λεάο έβαλε το… κερασάκι με ένα απίθανο πλασέ στις καθυστερήσεις, που “έγραψε” το τελικό 6-1 στο παιχνίδι.

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News