Σάββατο 20 Απρίλιος 2024, 1:37
Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι αιχμάλωτοι ζητούν από τον Πούτιν να σταματήσει την εισβολή

«Ζητώ συγγνώμη για όσα πράξαμε εγώ και η ομάδα μου σε κάθε σπίτι, σε κάθε δρόμο, σε κάθε πολίτη της Ουκρανίας». Αυτό ανέφερε Ρώσος στρατιώτης που συνελήφθη κατά την εισβολή της χώρας του στην Ουκρανία

Οι αιχμάλωτοι στρατιώτες της Ρωσίας μίλησαν μπροστά στις κάμερες δικτύου της Ουκρανίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ρώσοι, αφήστε κάτω τα όπλα σας», ενώ ένας από αυτούς ανέφερε πως τους είπαν ότι θα συμμετείχαν σε ειρηνευτική αποστολή, ενώ όταν μπήκαν στη χώρα κατάλαβαν ότι επρόκειτο για την εισβολή.

Οι αιχμάλωτοι εμφανίζονται να επικρίνουν έντονα τον Πούτιν για τη δολοφονία «αμάχων και παιδιών» στην Ουκρανία. Η συνέντευξη δόθηκε σε δημοσιογράφους του ουκρανικού δικτύου «Interfax».

Κατά τη διάρκεια της ωριαίας συνέντευξης, η οποία δόθηκε στις 10 Μαρτίου, ο Sergey Galkin ξεσπά σε λυγμούς και περιγράφει: «Ζητώ συγγνώμη για όσα πράξαμε εγώ και η ομάδα μου σε κάθε σπίτι, σε κάθε δρόμο, σε κάθε πολίτη της Ουκρανίας, στους ηλικιωμένους, στις γυναίκες, στα παιδιά για την εισβολή μας σε αυτά τα εδάφη. Ζητώ συγγνώμη για την “προδοτική εισβολή μας”».

Ο Γκάλκιν μαζί με ακόμα έξι συναγωνιστές τους ζήτησαν από τον Πούτιν να «σταματήσει να στέλνει στρατιώτες» με σκοπό να σκοτώσουν Ουκρανούς πολίτες και συνέχισε λέγοντας: «Θα ήθελα να πω σε όλες τις μονάδες του ρωσικού στρατού – αφήστε τα όπλα σας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News