Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024, 15:25
Πολιτική

Πόλεμος στην Ουκρανία – Πέτσας: Στεκόμαστε δίπλα στους Ουκρανούς πρόσφυγες

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει κύμα προσφύγων προς άλλες χώρες της Ευρώπης. Από την πρώτη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό των εκτοπισθέντων, αλλά και όσων παραμένουν πίσω στην Ουκρανία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας έστειλε μήνυμα συμπαράστασης προς τους Ουκρανούς που υποφέρουν από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, μετά τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου.

O κ. Πέτσας παραβρέθηκε στην αποστολή 11 τόνων ζωοτροφής για τα ζώα συντροφιάς όσων έχουν βρει καταφύγιο στα σύνορα με την Πολωνία. 

Σε μήνυμά του στο Instagram, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αναφέρει:

«Στεκόμαστε δίπλα στους Ουκρανούς πρόσφυγες. Και σήμερα στηρίζουμε όσους εγκατέλειψαν τη γη τους παίρνοντας στην αγκαλιά τους τα παιδιά τους, αλλά και τα ζώα τους. Σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο προσφέρουμε πάνω από 11 τόνους ζωοτροφές, με την ευγενική χορηγία δύο εταιρειών, της Profarm και της Pharmacast, σε όσους έχουν βρει καταφύγιο στα σύνορα με την Πολωνία. Είναι μια ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης σε όσους υποφέρουν και ευχόμαστε αυτό το μαρτύριο να τερματιστεί γρήγορα».

Δείτε την ανάρτηση:

 

Μετά το πέρας των επαφών του με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης στους δήμους Θερμαϊκού και Βόλβης, ο κ. Πέτσας – συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, κα Αθηνά Τραχήλη και την επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, κα Μαρία Αντωνίου – επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «ΠΡΟΦΑΡΜ ΑΕΒΕ» στη Βιομηχανική Περιοχή της Θεσσαλονίκης, από όπου θα αναχωρήσει, τις επόμενες ώρες, φορτηγό με 11 τόνους ζωοτροφής για τα ζώα συντροφιάς των Ουκρανών προσφύγων, με προορισμό τα σύνορα Ουκρανίας – Πολωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News