Τετάρτη 24 Απρίλιος 2024, 21:31
Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Μέσα» στην πολυκατοικία που χτυπήθηκε από τους Ρώσους

Άνθρωποι που κλαίνε γιατί γλίτωσαν στο παρά 5’ τη ζωή τους. Άλλοι που δακρύζουν γιατί είδα τα σπίτια τους, τους κόπους μιας ζωής, να καταστρέφονται. Είναι εικόνες από το Κίεβο, όπου σε νέες επιθέσεις των Ρώσων τα ξημερώματα, πολυκατοικίες τυλίχθηκαν στις φλόγες και δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Ήταν περίπου 05:00 τα ξημερώματα όταν ακουγόταν η πρώτη έκρηξη στο Κίεβο. Ακολούθησαν κι άλλες, με τους Ρώσους να βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές, με αποτέλεσμα μια 15όροφη και μια 9όροφη πολυκατοικία να τυλιχθούν στις φλόγες. Στην πρώτη, δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, στη δεύτερη υπήρχαν μόνο τραυματίες.

Από τους ρωσικούς πυραύλους χτυπήθηκε και μια περιοχή του Κιέβου όπου βρίσκεται κυβερνητικό κτίριο.

Από τη νέα επίθεση στο Κίεβο, οι δυο πολυκατοικίες καταστράφηκαν ολοσχερώς. Οι εικόνες μέσα από ένα από τα διαμερίσματα, είναι ενδεικτική: δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Ό,τι θύμιζε όσους ζούσαν εκεί έχουν διασκορπιστεί παντού. Τζάμια έσπασαν, έπιπλα τσακίστηκαν.

Σε άλλοι συνοικία του Κιέβου, εκεί όπου δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν, η 15όροφη πολυκατοικία ακόμη βγάζει μαύρους καπνούς. Η φωτιά προκάλεσε εικόνες αποκάλυψης νωρίς το πρωί. Άνθρωποι, κάποιοι μεγάλης ηλικίας, δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι έχασαν τα πάντα. Τα σπίτια τους, τους ανθρώπους τους, τις ζωές τους.

=

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News