Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024, 22:37
Auto-Moto

Ποιος Έλληνας κρύβεται πίσω από το σχέδιο της Hyundai για ανάπτυξη τεχνολογίας υδρογόνου

Συμφωνία από κοινού ανάπτυξης της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου υπέγραψαν η Hyundai Motor Company και η Advent Technologies.

Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου 2023, στα κεντρικά γραφεία της Advent στο Charlestown της Μασαχουσέτης με τη συμμετοχή ανώτερων στελεχών και από τις δύο εταιρείες. 

Η Advent Technologies Holdings, Inc. είναι μια εταιρεία που αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται προηγμένα συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας βασισμένα σε κυψέλες καυσίμου. Ιδρύθηκε στην Πάτρα το 2005, και πλέον αποτελεί θυγατρική εταιρεία της Advent Technologies Holdings, Inc. Έχει αναπτύξει περισσότερες από 150 πατέντες στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου, HT-PEM επόμενης γενιάς, που επιτρέπει σε διάφορα καύσιμα να λειτουργούν σε υψηλές θερμοκρασίες και ακραίες συνθήκες.

Η Advent κατατάσσεται ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως, στην ανάπτυξη προηγμένων υλικών, εξαρτημάτων και διεργασιών για εφαρμογές των κυψελών καυσίμου στην ενέργεια, στην άμυνα, στην ασφάλεια και στην αεροναυπηγική, με πελάτες στην Ευρώπη, στην Αμερική καθώς και στην Ασία.

Με βάση τη συμφωνία, η Hyundai και η Advent θα συνεργαστούν για την περαιτέρω ανάπτυξη των συγκεκριμένων τεχνολογιών, τη θέσπιση εμπορικών κριτηρίων για την προμήθεια ΜΕΑ και την αξιολόγηση της προηγμένης τεχνολογίας κυψελών καυσίμου της Advent για εφαρμογή από την Hyundai. 

Μιλώντας για τη συμφωνία, ο Δρ Βασίλης Γρηγορίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Advent Technologies, δήλωσε πως «η ομάδα της Advent είναι περήφανη και ενθουσιασμένη που εισέρχεται στην επόμενη φάση μιας πολλά υποσχόμενης συνεργασίας με τη Hyundai. Μέσω αυτής θα επιταχύνουμε τη στροφή προς τη βιώσιμη ενέργεια και να βοηθήσουμε στη διαμόρφωση ενός καθαρότερου, πιο αποτελεσματικού μέλλοντος, βοηθώντας τη Hyundai να υλοποιήσει τη μελλοντική της στρατηγική». 

Η Advent Technologies έχει έδρα το Charlestown της Μασαχουσέτης και διατηρεί γραφεία στην Καλιφόρνια, την Ελλάδα, τη Δανία, τη Γερμανία και τις Φιλιππίνες.


πηγή: drive.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News